Gemeente Delfzijl

VROM-inspectie bij Heuvelman Ibis B.V.

Twee inspecteurs van de VROM-Inspectie starten in de week van 16 maart met een onderzoek in opdracht van de burgemeester van Delfzijl, E.A. Groot. Zoals bekend betreft dit een onderzoek naar een aantal dossiers die al geruime tijd tot verschil van inzicht heeft geleid tussen de gemeente en ondernemer A. Heuvelman. Het gaat om een aantal bouwvergunningen en zaken die de ruimtelijke ordening betreffen uit het verleden.

Beide partijen hebben ingestemd met de inschakeling van de VROM-Inspectie. Doel van het onderzoek is het bestaande verschil van inzicht uit de weg te ruimen. Op voorhand hebben beide partijen zich geconformeerd aan de uitkomsten van het onderzoek. In de eerste fase van het onderzoek worden dossiers en feiten bestudeerd. Dit resulteert in een feitenrapportage.

In de tweede fase houden de inspecteurs interviews met betrokkenen, waaronder wethouder R. van der Molen, betrokken ambtenaren en de heer Heuvelman. De gesprekken zijn bedoeld om een beeld te krijgen hoe de situatie is ontstaan en hoe de partijen met elkaar zijn omgegaan. Daarnaast zijn de gesprekken bedoeld om de gegevens in de feitenrapportage te verifiëren. Als dat nodig is, kunnen ook andere personen aanvullend worden geïnterviewd.

In de laatste fase krijgen beide partijen de eindrapportage in concept voorgelegd om te controleren en eventueel van commentaar te voorzien. Uiterlijk in mei krijgt burgemeester Groot de eindrapportage aangeboden.