Gemeente Delfzijl

Kinderen in Delfzijl Noord 'dromen' hun eigen ontdekkingseiland

De raad heeft onlangs een bedrag beschikbaar gesteld voor het maken van een ontwerp en uitvoeringsplan van een educatief ontdekkingseiland in het toekomstige Vestingpark in Delfzijl Noord. Het eiland is in het najaar 2008 ook inzet geweest voor deelname aan ''het beste buurtplan'', een landelijke actie, geïnitieerd door de NCRV. Met het beschikbaar stellen van het bedrag wordt nu door het ontwerpbureau Belevenis Collectief een planuitwerking voorbereid. Dit gebeurt in nauw overleg met de wijkbewoners en scholen.

De kinderen van groep drie tot en met acht van de scholen Viking-Noorman, de Brandaris en de Meerpaal, zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het maken van tekeningen, schetsen en heuse maquettes van hun dromen en ideeën voor een ontdekkingseiland.

De kinderen presenteren aankomende donderdagmiddag als een groep professionele ontwerpers hun ideeën aan het bureau. Het bureau helpt de kinderen hun dromen omzetten naar een mooi ontwerp. Dit vindt donderdag 19 maart plaats van 14.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum Noord aan Camperlicht 1. Ouders, wijkbewoners en belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen