Provincie Groningen

Culturele subsidies toegekend voor het Westerkwartier 18 maart 2009

Op basis van het besluit van de Stuurgroep Regionaal Cultuurplan Westerkwartier hebben Gedeputeerde Staten aan drie instellingen in het Westerkwartier subsidies toegekend.

Aan de Oude Ulo te Leek wordt een subsidie van EUR 1.366,67 verleend voor het cultureel programma Bont en Blauw 2009. Binnen dit programma werken De Oude Ulo, de Regionale Scholen Gemeenschap (RSG) de Borgen en de Culturele Raad Leek samen om jaarlijks 25 à 30 culturele voorstellingen uit te voeren op wisselende locaties.

De Stichting Op Verhaal ontvangt een subsidies van EUR 10.000,-- voor het evenement "Op Verhaal op Landgoed Nienoord". Dit is een zomerevenement op het landgoed Nienoord waarbij toeristen en publiek uit Leek en omgeving natuur en groen beleven door een wandelroute door het bos en een muzikale eindvoorstelling in het openluchttheater.

De Stichting Robles Rock ontvangt een subsidie voor het muziekfestival Robles Rock voor talentvolle en regionale bands. Dit festival vindt plaats op 14 augustus aanstaande in de Notoaristuun te Grootegast.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het cultureel programma Bont en Blauw op de website van de Culturele Raad Leek. Informatie over 'Op Verhaal op Landgoed Nienoord' vindt u op de website van Stichting Op Verhaal.

18 maart 2009