Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 10 maart 2009

Gedragscode integriteit voor bestuurders 2009
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in te stemmen met het actualiseren van de gedragscode integriteit voor bestuurders.

Aanmelding project Mooi Brabant
Het college van burgemeester en wethouders heeft de locatie van voormalige Brouwershoeve in Nistelrode bij de provincie Noord-Brabant aangemeld in het kader van het provinciale budget voor de aanpak van `rommel-locaties'.

Subsidie Thuiszorg Pantein 2009
De gemeenten in de regio Noordoost Brabant zullen Thuiszorg Pantein een extra financiering verstrekken voor uitvoering van de volgende extra taken:

- extra aandacht voor signalering van kindermishandeling;
- uitvoeren van de prenatale zorg (prenataal huisbezoek, voorlichtingsavonden en zwangerschapsgym).

Entrees tot natuurgebied Maashorst-Herperduin
Stuurgroep De Maashorst is in 2006 gestart met het project `recreatieve entrees/poorten, informatievoorzieningen en educatie'. Dit project heeft als doelstelling het ontwikkelen van aantrekkelijke entrees tot natuurgebied Maashorst-Herperduin voor recreant en toerist. De eerste voorbereidende fase is onlangs afgerond. Nu is de uitvoeringsfase aan de orde. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het hiervoor opgestelde projectplan.

Stichting Meijerijse Instellingen voor Kunsteducatie (MIK) in 2009 In 2005 is de gemeente Bernheze een instandhoudingsovereenkomst met MIK aangegaan samen met de gemeenten Boxtel, Haaren, Schijndel, St. Oedenrode, St. Michielsgestel, Veghel en Vught. In verband met een nieuwe subsidiesystematiek en subsidieverdeling tussen de subsidiënten (gemeenten), wordt de gemeente Bernheze geconfronteerd met een subsidieverhoging aan MIK vanaf 2009. De gemeente Bernheze heeft 2009 nog nodig om de subsidieverhoging nader te verklaren en een besluit te nemen hoe hiermee om te gaan. Vandaar dat de gemeente Bernheze heeft besloten de voorliggende bestuursovereenkomst 2009-2012 met MIK niet te ondertekenen, maar een verklaring bij te voegen. De gemeente verklaart hierin de dienstverlening en subsidie te hanteren op het niveau van de huidige overeenkomst.

Benzeenverontreiniging Meerweg Heesch
Het college van burgemeester en wethouders heeft antwoord gegeven op een mondelinge en schriftelijke vraag van de SP over de aanvankelijk aangetroffen lichte verhoging van benzeen in een van de grondwatermonsters op de ruimte-voor-ruimte-kavels aan de Meerweg in Heesch. Zowel in de grondmonsters als in het andere grondwatermonster werd bij nieuwe proeven geen benzeen aangetroffen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35