Museumweekend


Duitse musea doen mee aan museumweekend - Nijmegen - voorpagina - Gelderlan... pagina 1 van 1

Duitse musea doen mee aan
museumweekend
maandag 16 maart 2009 | 08:30 | Laatst bijgewerkt op: maandag 16 maart 2009 | 08:50

NIJMEGEN - Duitse musea in de omgeving van Kleef gaan deelnemen aan het Nederlandse museumweekend. De elfde Cultuurdagen van de Kleefse regio zijn speciaal daarvoor verzet naar 4 en 5 april. Aanvankelijk werden die Cultuurdagen in een andere periode van het jaar gehouden.

De samenwerkende Duitse musea en kunstinstellingen in de Kreis Kleve hebben echter besloten om aansluiting te zoeken bij het Nederlandse Museumweekend. "De musea en culturele instellingen in onze regio die traditioneel een nauwe band met Nederland hebben, openen hun deuren hiermee ook nadrukkelijk voor bezoekers uit Nederland", zegt landraad Wolfgang Spreen van de Kreis Kleve.

Vorig jaar is er voor het eerst een voorzichtig begin gemaakt. Dat werd een onverwacht groot succes. De organisatie van de Klever Kulturtage heeft daarom definitief gekozen voor deze Duits/Nederlandse samenwerking.

Veel Nederlanders bezoeken de Duitse musea in het gebied Niederrhein. In sommige gevallen is er zelfs sprake van meer dan de helft Nederlandse bezoekers.

In totaal nemen 23 musea deel aan dit culturele evenement, twee theaters en worden er tien concerten verzorgd. Musea en cultuurinstellingen in Bedburg-Hau, Emmerich, Geldern, Goch, Issum, Kalkar, Kevelaar, Kleef, Kranenburg en Wachtendonk doen mee.

Op zaterdag 4 april wordt de Lange Nacht van de Musea gehouden. Bezoekers kunnen gratis met de bus langs tien musea. De initiatiefnemer voor deze Nacht is Nederlander Guido de Werd, directeur van museum Kurhaus Kleef. Hij is een Nijmegenaar die al jarenlang bij het Duitse museum werkzaam is.

Alle activiteiten in de musea en cultuurinstellingen zijn op 4 en 5 april gratis toegankelijk.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/4666125/Duitse-musea-doen-mee-aa... 17-3-2009