Leefbaar Rotterdam


woensdag, maart 18, 2009

Stichting Meld Geweld; Niet OK

Raadslid Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld over de Stichting Meld Geweld. Mosch wil van het college antwoord op vragen over vermoedelijke belangenverstrengeling, het opgebouwd eigen vermogen en de bevoorrechting ten overstaan van andere stichtingen. Een pikant detail is het gegeven dat maar liefst drie PvdA raadsleden bji de stichting betrokken zijn.

Mosch heeft vorig jaar oktober al vragen gesteld over het nut van de OK-punten. Hij wil nu van het college weten in hoeverre er sprake is geweest van belangenverstrengeling bij het onderzoek naar de bekendheid van OK-punten. Onderzoeksbureau WEMAR heeft dit in opdracht van de stichting uitgevoerd, maar Mosch is er recent achtergekomen dat een bestuurslid van de stichting tevens oprichter en algemeen directeur van WEMAR was.

Daarnaast vraag Mosch zich af of de 225.00 euro subsidie aan de stichting wel gegrond is. De stichting heeft een wel zeer vrijblijvend beleidsdoel dat nauwelijks te meten is, dus hoe kan de gemeenteraad objectief beoordelen of de stichting recht heeft op subsidie? aldus Mosch. Het eigen vermogen van de stichting beduidend meer dan de toegestane 15 procent van de verleende subsidie. Ook plaatst hij vraagtekens bij de hoge loonkosten die .

De Stichting Meld Geweld lijkt een bevoorrechte positie te genieten. Zo ontving de stichting verborgen subsidies in de vorm van gratis kantoorruimte, service en ICT-ondersteuning van de gemeente. De stichting is recent verhuisd naar een duur kantoor aan het Hofplein. Dries mosch wil weten wat dit gekost heeft en of meer stichtingen een dergelijk riante positie genieten.