Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. Maart

Steun voor initiatief tegen verrommeling

18-03-2009

Wilt u verrommeling van het landschap tegengaan, de ruimtelijke kwaliteit ervan verbeteren of wilt u zich inzetten voor mooiere bedrijventerreinen? Dan kunt u daarvoor mogelijk steun van VROM krijgen. Op één van de drie gratis informatiebijeenkomsten die het ministerie van VROM organiseert, hoort u er alles over.

Onder de noemer 'Mooi Nederland' is VROM op zoek naar inspirerende projecten die laten zien hoe de ruimte slim, mooi en met karakter kan worden ingericht. Met het Innovatieprogramma Mooi Nederland is er een financiële bijdrage voor initiatiefnemers die iets nieuws laten zien. Gemeenten, provincies, waterschappen, verenigingen, stichtingen en ondernemers kunnen daarvoor in aanmerking komen.

Thema's
Voor de eerste ronde richt het programma zich op drie thema's, namelijk de identiteit van:

* stadsrandzones;

* werklandschappen;

* plekken in dorp, stad of landschap.

Voor ideeën en plannen is de bijdrage van het programma maximaal 50 procent van de begroting, met een maximum van 200.000 Euro. Voor uitvoeringsprojecten is maximaal twintig procent van de begroting beschikbaar, met een maximum van 1 miljoen Euro.

Eerste ronde
De eerste ronde van de regeling wordt op 15 april 2009 opengesteld (onder voorbehoud van tijdige ministeriële goedkeuring). De aanvragen moeten voor 1 juli 2009 bij het Innovatieprogramma binnen zijn. Binnen deze periode geldt er geen voorrang van binnenkomst.

Informatiebijeenkomsten

* Datum:

+ Donderdag 2 april (Eindhoven);

+ Donderdag 9 april (Zwolle);

+ Dinsdag 14 april (Den Haag).

* Tijd: 14 uur tot 17 uur

* Meld u gratis aan via vrom.nl

Zie ook:


* Meer informatie over het programma vindt u op www.vrom.nl/IPMooiNederland.