Gemeente Hoorn

Op/maat gaat fietsenstalling Veemarkt runnen

Medewerkers van Op/maat gaan per 1 april de gratis fietsenstalling aan de Veemarkt in Hoorn runnen. Zij nemen deze taak over van bureau Stadstoezicht. De fietsenstalling blijft gratis en de continuïteit is hierdoor gewaarborgd.

Stadstoezicht
Bureau Stadstoezicht heeft in 2008 een reorganisatie doorgemaakt en richt zich de komende jaren voornamelijk op integraal toezicht op kleine overtredingen en ergernissen in de openbare ruimte. Hierdoor paste het beheer van de fietsenstalling niet langer binnen het takenpakket. Om de gratis fietsstalling toch voort te laten bestaan besloot het college van B en W om hiervoor medewerkers van Op/maat in te zetten.

Uniek
De fietsenstalling aan de Veemarkt is een unieke (gratis) voorziening voor bewoners en bezoekers van de stad. De stalling is voorzien van een hekwerk en heeft 222 plaatsen voor het stallen van fietsen en 15 plaatsen voor bromfietsen. In het beheerdergebouw bevindt zich een openbaar toilet. De fietsenstalling draagt bij aan het stimuleren van het fietsgebruik onder binnenstadsbezoekers. In 2007 werden er maarliefst ruim 83.000 (brom)fietsen gestald.

Op/maat
Deze nieuwe activiteit van Op/maat komt voort uit een initiatief om West-Friese gemeenten te stimuleren om meer mensen met een arbeidshandicap in te zetten. Op/maat heeft speciaal voor dit doel geld gereserveerd. Hierdoor kunnen gemeenten medewerkers van Op/maat tijdens een proefperiode kosteloos inzetten, met de intentie om de activiteiten na de proefperiode te continueren.

Openingstijden
De openingstijden van de fietsenstalling zijn: Maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Dinsdag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, koopavond tot 21.00 uur.

Koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur en zes extra koopavonden van 17.00 tot 21.00 uur.
Laatste wijziging van deze pagina: 18 maart 2009