Leger des Heils

Kinderhospice Leger des Heils in Amsterdam blijft open

03/18/2009
De voorgenomen sluiting van het kinderhospice Het Lindenhofje van het Leger des Heils per 1 april a.s. is van de baan. Het ministerie van VWS biedt op korte termijn een voorlopige oplossing. Bovendien stelt VWS een commissie samen die ten doel heeft structurele financiering voor zorg aan ernstig zieke kinderen uit te werken.

Lt.-kolonel mevr. Ine Voorham, die nauw betrokken is geweest bij de oprichting van Het Lindenhofje, haalt opgelucht adem: `Vijf jaar geleden is het Leger des Heils met enthousiasme en pioniersgeest aan deze uitdaging begonnen, natuurlijk niet om het bij de handen te zien afbreken. Het is dan ook een pak van mijn hart dat er snel een tijdelijke oplossing is gevonden voor een groot probleem. Ik ben, vooral voor de kinderen en hun ouders, en natuurlijk ook voor de medewerkers, blij en dankbaar dat Het Lindenhofje de zorg voor ernstig zieke kinderen en hun ouders kan voortzetten.'

Het kinderhospice van het Leger des Heils in Amsterdam gaat door met zorgen voor ernstig zieke kinderen en hun ouders. Met de voorlopige oplossing kan de ergste financiële nood gelenigd worden. Het Leger des Heils staat voor de komende periode garant voor het resterende exploitatietekort. Het Lindenhofje had een exploitatietekort van EUR 700.000 per jaar.


* Kinderhospices