Ministerie van Defensie

Jack de Vries plant boom op Nationale Boomfeestdag

18 maart 2009, 16.41 uur

Op diverse plaatsen in Nederland zijn vandaag door heel veel kinderen bomen geplant in het kader van de Nationale Boomfeestdag. De Generaal-majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot was dit jaar gastlocatie voor de nationale viering.

De feestdag werd opgeluisterd met de finale van het Kids 4 Trees Songfestival. Prins Hamzah Ibn Al Hussein van Jordanië plantte een geboorteboom voor zijn tweejarig dochtertje. Hij deed dit samen met minister Gerda Verburg (LNV) en staatssecretaris Jack de Vries, onder toeziend oog van 500 kinderen.

Symboliek Uit handen van de burgemeesters van Oirschot en Eindhoven ontvingen de staatssecretaris en de commandant van 13 Gemechaniseerde Brigade, kolonel Jacobs, een herinneringsboom voor alle gesneuvelde militairen in Afghanistan De boom staat symbool voor de wintereik die over enige tijd geplant wordt op het kazerneterrein in Oirschot. De Vries zei hierover: "Ik ben trots op de militairen die kinderen van jullie leeftijd elders in de wereld een betere toekomst proberen te geven en daarvoor hun eigen leven wagen. Ik vind het een prachtig gebaar."