Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 18 maart 2009


* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN EN OPGEROLD

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie heeft na een anonieme tip een hennepkwekerij opgerold in een woning. Woensdag, 11 maart, rond kwart voor elf stelde de politie een onderzoek in in een woning aan de Tenge. Deze ontmanteling vond plaats naar aanleiding van een anonieme tip. De politie trof op de zolder van de woning 237 hennepplanten aan. De eigenaar van de kwekerij heeft zich later op dag bij de politie gemeld. De hennepplanten en apparatuur zijn inbeslaggenomen en vernietigd. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Het gaat om een 50-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. De politie onderzoek de zaak.


* MAN VERDACHT VAN DODEN PARTNER
OUDE-TONGE - De politie stelt een onderzoek in naar het overlijden van een 23-jarige vrouw. Dinsdagavond kwam er rond tien uur een melding van een mishandeling aan de Ruychrockstraat binnen bij de politie. Gealarmeerde hulpdiensten gingen hier direct naar toe. In de woning troffen ze een vrouw aan die dusdanig mishandeld was dat zij inmiddels het bewustzijn verloren had. Ambulancepersoneel startte direct een reanimatie maar dit mocht niet baten. In de ambulance richting naar het ziekenhuis overleed ze. Haar 27-jarige vriend wordt verdacht van de zware mishandeling. Hij is in de woning aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE FIETSENDIEFSTAL / HELING AAN

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die op een gestolen fiets reed. De politie controleerde met speciaal 'reader-apparaat'. Dinsdagmiddag rond kwart over twaalf controleerde de politie in het Rotterdamse centrum op de aanwezigheid van gestolen fietsen. Dit gebeurde met een zogenaamd reader. Deze maakt direct contact met de Rijksdienst voor het Wegverkeer / het fietsendiefstalregister. Zo kan er direct worden gekeken of een fiets is gestolen. Ze controleerden op de Karel Doormanstraat en constateerden dat een fiets gestolen was. Er was geen eigenaar bij. Agenten gingen op een afstand staan, en wachtten of er iemand de fiets op kwam halen. Na verloop van tijd kwam er een man die het hangslot van de fiets opende. Op dat moment werd hij staande gehouden door de agenten. De 30-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. De fiets bleek op 13 mei 2008 gestolen op de Westblaak.


* AANGEHOUDEN NA POGING CONTROLE TE ONTDUIKEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord hield dinsdagmiddag drie jongeren aan. Bij een controle op de Melanchtonweg zagen de agenten rond half vier dat er jongeren uit een tram sprongen. Aangezien de trambestuurder de deuren nog niet vrijgegeven had, moesten deze met kracht opengemaakt zijn. De jongeren renden vervolgens weg. Agenten zetten direct een achtervolging in. Korte tijd later werd één van de jongeren, een 15-jarige Rotterdammer aangehouden. Al snel bleek dat hij er vandoor gegaan was omdat hij geen geldig vervoersbewijs bij zich droeg. Naast een bekeuring voor het rijden zonder geldig vervoersbewijs en het veroorzaken van gevaar in het openbaar vervoer kreeg de jongen een HALT verwijzing. De politie stelt nog onderzoek in naar de andere jongeren.


* POLITIE HOUDT ALGEMENE VERKEERSCONTROLE

ROTTERDAM-ZUID / TARWEWIJK - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie op dinsdagochtend tussen acht uur en kwart over twaalf een algemene verkeerscontrole gehouden op de Dordtselaan. Politiemensen stelden in totaal 14 overtredingen vast voor onder andere het rijden zonder gordel, het rijden met een te hoge snelheid, het niet dragen van een helm, niet-handsfree bellen tijdens het rijden en het veroorzaken van geluidsoverlast. Tevens werden bekeuringen gegeven voor het niet voor laten gaan van een voetganger op een voetgangeroversteekplaats.


* ONDERZOEK NAAR TWEE ZAKEN ZAKKENROLLERIJ

EILANDEN - De politie onderzoekt de toedracht van drie gevallen van zakkenrollerij en vraagt het publiek alert te zijn. Een 57-jarige vrouw uit Ouddorp werd bestolen van haar portemonnee, mogelijk dat zij in een supermarkt in Ouddorp is gerold. Dit gebeurde op vrijdagmiddag (13 maart) ergens tussen half twee en kwart over twee 's middags. Een dag later, op zaterdagochtend rond elf uur, is een 79-jarige vrouw uit Middelharnis haar portemonnee kwijtgeraakt. Ze is vermoedelijk gerold in een supermarkt in Middelharnis. Een uur later, ook op zaterdag, tussen kwart voor twaalf en twaalf uur 's middags, is een 77-jarige vrouw uit Middelharnis gerold van haar portemonnee. Dit is gebeurd in een supermarkt in Middelharnis. De politie onderzoekt de toedracht van deze diefstallen en vraagt het pubiek om op een veilige manier met waardevolle spullen om te gaan. Bewaar uw portemonnee op een niet-zichtbare plaats en berg deze goed op. Wanneer mensen op een voorzichtige en bewuste manier omgaan met het opbergen van waardevolle goederen zoals de portemonnee en de mobiele telefoon, wordt het risico aanzienlijk verkleind. In het geval dat het onverhoopt mocht gebeuren, wordt aan slachtoffers gevraagd om altijd aangifte te doen bij de politie.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING TUSSEN AUTO EN VOETGANGSTER

SPIJKENISSE - De politie onderzoekt een aanrijding tussen een auto en een 22-jarige voetgangster uit Spijkenisse op dinsdagmiddag rond kwart voor zes op de Hoeklaan. De vrouw stak over via een voetgangeroversteekplaats op de kruising met de Albatroshoek. De bestuurder van een personenauto, een 54-jarige man uit Spijkenisse, reed op de Hoeklaan in de richting van de Baljuwlaan. Op de kruising zag hij de overstekende vrouw over het hoofd en reed haar aan. Ambulancepersoneel bracht haar met hoofd- en armletsel over naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.


* HELERS AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het district de Eilanden hield dinsdag twee mannen uit. Rond half twaalf liep een 37-jarige man tegen de lamp. Hij reed op dat moment op de Koedijk. Agenten hielden daar een fietscontrole. Bij de controle van zijn fiets bleek dat deze eerder gestolen was. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hetzelfde geldt voor een 20-jarige inwoner van Hellevoetsluis. Hij deed rond kwart over twaalf melding bij de politie over het niet kunnen registreren van zijn bromfiets. Deze had hij eerder voor een laag bedrag gekocht via het internet. Ook zijn bromfiets bleek van diefstal afkomstig. Deze is in beslag genomen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de mogelijke dief van de bromfiets.


* POLITIE NEEMT RIJBEWIJS SNELHEIDSOVERTREDER IN

BARENDRECHT - Politieagenten namen dinsdagavond het rijbewijs van een 20-jarige Rotterdammer in. De automobilist viel op doordat hij rond kwart voor tien met hoge snelheid over de A15 ter hoogte van Rhoon reed. Agenten hielden hem korte tijd later aan. Op dit deel van de A15 is 90 km/h de toegestane snelheid. De jonge automobilist bleek na meting 150 km/h te rijden. Het rijbewijs van de Rotterdammer is ingenomen. De officier van justitie bepaald de hoogte van de bekeuring.


* CONTROLE VAN WEGVERKEER
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd voor het wegverkeer / zwaar vervoer. De politie was aanwezig met een mobiele weegbrug. De controle is uitgevoerd op dinsdag van zeven uur 's ochtends tot dinsdagmiddag twee uur. Tijdens de controle onderwierpen agenten 41 voertuigen aan een test. Dit leidde tot in totaal 18 bekeuringen: overschrijding Lengte (1x) - overschrijding Hoogte (4x) - overschrijding Gewichten-(totaal)gewicht (2x) - boeterapport voor het niet tonen bescheiden (1x) - bekeuring voor rijden zonder rijbewijs B-E = (1x) bekeuring voor kans op de weg vallende lading (2x) - bekeuring voor uitgesleten trekoog aanhangwagen (1x) - bekeuring voor onjuiste bevestiging hulpkoppeling aanhangwagen (1x) - bekeuring voor niet-handsfree bellen (3x) - bekeuring voor het niet kunnen tonen van het kentekenebewijs (1x) bekeuring voor geen markeringsbord bij uitstekende lading (1x).


* POLITIE ONDERZOEKT BRAND IN WONING
HELLEVOETSLUIS - De politie onderzoekt een brand in een woning aan de Branding. Dinsdagmiddag rond half vijf ontdekte een 51-jarige bewoner van het pand de brand in een slaapkamer op zolder. Hierop alarmeerde hij de brandweer en verliet samen met zijn 47-jarige vrouw en 16-jarige dochter de woning. Zij liepen geen letsel op. Brandweermensen blusten de brand. De woning liep veel rook- en waterschade op. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.


* ONDERZOEK NAAR MISHANDELING
ROTTERDAM - De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling op de Schalmei. Vanuit dit adres werd woensdag in de vroege ochtenduren een melding van een mishandeling uitgegeven. Agenten waren rond drie uur aanwezig bij de betreffende woning. Hier troffen ze een vrouw aan met een snee in haar gezicht. Ook zagen zij op straat een jongen met verschillende verwondingen. De 48-jarige vrouw en de 16-jarige jongen zijn overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis. In het portiek van de woning troffen agenten een man aan die onder het bloed zat. Deze 25-jarige Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. De drie betrokkenen zijn familie van elkaar.


* POLITIE ADVISEERT EN CONTROLEERT TIJDENS BUURTDAG IN

SCHIEBROEK-NOORD
ROTTERDAM-NOORD - In Schiebroek-Noord is op dinsdag een buurtdag gehouden. Bewoners van de wijk waren door een advertentie in de wijkkrant en een huis-aan-huis folder opgeroepen om deel te nemen aan de wijkdag. Leden van het politiewijkteam deden van tevoren de preventiesurveillance in de winkelgebieden. Dit als een extra bijdrage tegen overvallen, naast het al bestaande pakket aan maatregelen dat wordt uitgevoerd door de politie. De aanvang was rond negen uur 's ochtends in Humanitas aan de Berberisweg. Naast een groot aantal bewoners waren leden van het dagelijks bestuur van de Deelgemeente, ambtenaren van de deelgemeente, Roteb, Gemeentewerken, Stadstoezicht en het wijkteam aanwezig. Na een korte kennismaking ging een deel van de wijkbewoners met Stadstoezicht op surveillance en het wijkteam. Door agenten werden Anton Stapelkamp, Letty Bekendam en heer den Braber van het SBO meegenomen naar het gedeelte oude Peppelweg dat in verband met komende sloop als een onveilig openbaar gebied door bewoners en winkeliers wordt gezien. Gesprekken werden gevoerd en door ambtenaren een rapportage gemaakt. Tevens werd kennis gemaakt met de leden van het Streetwatchproject van het Noordrandcollege. Voorts werd er door de politie in de ochtend op de Ringdijk een snelheidscontrole gehouden. Verder werd er gedurende de gehele dag extra gesurveilleerd in de omgeving van scholen in samenwerking met de Dienst Stadstoezicht. In de middag was er een spreekuur in de Castagnet en een grootschalige controle op vandalisme en vervoersbewijzen in de tram in samenwerking met de RET. Resultaten: 4 bekeuringen voor overtreden van de snelheid, fout parkeren (2x), niet handsfree mobiel bellen in de auto (1x), 7 x niet dragen van de autogordel, afval weggooien (7x), 29 bekeuringen voor zwart rijden, 9 aanhoudingen en proces-verbaal voor Wet ID, 1x aanhouding en proces-verbaal voor valse naam, 1 x betalen boete en 3 arrestanten tzv baldadigheid/ verstoren openbare orde in het openbaar vervoer.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - Politieagenten van het district Noord hielden dinsdagmiddag vier inbrekers aan. Rond half vier werd een inbraak aan de van Houtenstraat gemeld door een alerte getuige. Zij gaf ook aan in welke richting de inbrekers probeerden te vluchten. Agenten stelden direct een buurtonderzoek in. In de omgeving van het Bentinckplein één verdachte aangehouden. Twee jonge Rotterdammers werden aangetroffen op de Sonoystraat en ook de vierde verdachte werd korte tijd later aangehouden. De verdachten, afkomstig uit Spijkenisse, Hoofddorp en Rotterdam (15-17) zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit onderzoek moet blijken welke goederen het jonge viertal gestolen heeft uit de betreffende woning.


* BROMMERBESTUURDER GEWOND NA AANRIJDING MET AUTO

ZEEHAVENPOLITIE / BOTLEK - Een 58-jarige brommerbestuurder uit Maassluis is dinsdagmiddag rond kwart over vier op de Theemsweg gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De man reed op een scooter op het fietspad aan de Theemsweg in de richting van de Clydeweg. Vervolgens reed hij op de kruising met de uitrit van een bedrijventerrein de treinrails over. Hierop werd hij aangereden door een personenauto die van links kwam rijden. De auto werd bestuurd door een 38-jarige man uit Den Haag. De man uit Maassluis kwam bij de aanrijding ten val. Ambulancemedewerkers brachten het slachtoffer met beenletsel en gekneusde ribben over naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.


* ONDERZOEK NAAR BEDREIGING IN WINKEL
ROTTERDAM - De politie onderzoekt een bedreiging in een drogisterij aan het Haringvliet. Hier kwam dinsdagmiddag rond kwart voor één een man binnen. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Nadat het personeel begon te schreeuwen, ging de man er zonder buit vandoor. De politie stelde een onderzoek in de buurt in maar trof de verdachte niet meer aan. Het onderzoek wordt voortgezet.


* BROMFIETSBESTUURDER AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

VLAARDINGEN - Politiepersoneel hield dinsdagochtend een bromfietsbestuurder aan. De 17-jarige inwoner van Vlaardingen viel op doordat hij met zijn bromfiets zonder helm over het trottoir reed. Een agent hield hem staade op de Dirk de Derdelaan. Hier was de bestuurder het niet mee eens en hij reed direct door. Hij probeerde met behoorlijke snelheid en gevaarlijk rijgedrag de politie voor te blijven. Uiteindelijk is de jonge bromfietser klemgereden. Ook dit bracht hem niet tot stilstand. Hij probeerde te voet de agenten voor te blijven. Dit lukte niet, de agenten sloegen hem direct in de boeien. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat er een vals kenteken op de bromfiets gemonteerd was. De Vlaardinger kreeg onder andere bekeuringen voor het rijden zonder identiteitsbewijs, het hebben van een vals kenteken, gevaarlijk rijgedrag, rijden over de stoep en het rijden zonder helm.