Gemeente Smallingerland


* | 2009

* | Maart

* | Gemeenteraad akkoord

Gemeenteraad akkoord

Een meerderheid van de gemeenteraad is akkoord met de plannen van burgemeester en wethouders om de lokale economie te stimuleren. Het college heeft daarvoor in de komende twee jaar zo'n 20 miljoen euro beschikbaar. Die zijn bestemd voor een aantal nieuwe plannen en voor het versneld uitvoeren van een aantal bestaande plannen.

De gemeenteraad had een groot aantal vragen over het collegevoorstel. Vooral de keuze voor versnelde nieuwbouw van het Liudger, de aanleg van twee kunstgrasvelden voor de voetbalvereniging Drachtster Boys en het benutten van de WMO reserve leverden de nodige discussie op. Wethouder Kuipers maakte duidelijk, dat het Liudger voor nieuwbouw in beeld kwam, nadat de gemeente niet tot overeenstemming kon komen met de schoolbesturen van het openbaar en christelijk basisonderwijs over nieuwbouw in De Swetten.
De nood bij de voetbalclub was volgens wethouder Ketelaar net iets hoger dan die bij de hockeyclub de Graspiepers. Omdat er onvoldoende geld is voor alle wensen moest het college een lastige en pijnlijke keus maken, die uiteindelijk ten gunste ging van de voetbalclub. Wethouder Rozema gaf aan, dat het bestaande WMO beleid onverkort wordt voortgezet. De WMO wordt betaald vanuit de algemene middelen en dus is het volgens het college verantwoord de reserve WMO te benutten voor het scala aan maatregelen.
Na ruim zes uur vergaderen stemden 19 van de 28 aanwezige raadsleden voor het collegevoorstel en 9 tegen.