Vroege diagnose prostaatkanker redt levens

18/03/2009 17:07

Andros Mannenkliniek

Wereldwijd en dus ook in Nederland is prostaatkanker de meest voorkomende kanker bij de man en de tweede doodsoorzaak aan kanker bij mannen. Het is dus niet alleen van belang deze kankers tijdig te ontdekken maar ook dan alleen te behandelen wanneer het echt nodig is. Veel van deze kankers worden nu jammergenoeg nog te laat ontdekt en evenveel ervan worden te agressief behandeld.

Toch blijft vroege detectie een hoofdrol spelen bij het terugdringen van DOOD DOOR PROSTAATKANKER. Vandaag immers verschenen de resultaten van een belangrijke door Nederland gecoordineerde internationale epidemiologische studie die duidelijk aantoont dat de diagnose in een vroeg stadium het overlijdensrisico aan prostaatkanker met 20 %, dus SIGNIFICANT kan terugdringen. Dit grootschalig onderzoek bij meer dan 180.000 deelnemers bevestigt eerdere bevindingen dat vroege diagnose van prostaatkanker LEVENS KAN REDDEN EN LEVENS REDT.

Het belang van deze vroegtijdige diagnose is in Nederland al langer onderkend. Immers, sedert meerdere jaren bieden de Andros mannenklinieken in Nederland hoog gekwalificeerde vroegdiagnostische en therapeutische specialistische urologische zorg voor de ouder wordende man. In het bijzonder richten de centra zich op VROEGE ONTDEKKING VAN PROSTAATKANKER. De kategorie mannen waarvoor deze zorg gewenst is groeit snel mede door de toenemende veroudering. In Nederland zijn er nu meer dan 1,5 miljoen mannen ouder dan 50 jaar.

De artsen en medewerkers van Andros juichen de uitkomst van het nieuwe onderzoek toe omdat zij al jarenlang proberen bij te dragen aan een vroege diagnose van prostaatkanker en op wetenschappelijk onderbouwde wijze aan adequate therapie ervan, daar waar nodig of gewenst.

Andros Mannenklinieken Nederland zijn zelfstandige urologische behandelcentra die zich richten op de diagnose en behandeling van plasklachten ten gevolge van goedaardige prostaatvergroting, sexuele dysfunctie en erectiestoornissen, tekort aan mannelijk hormoon (testosteron), life-style en prostaatkanker. Andros heeft vestigingen in Maastricht, Leiden, Arnhem en Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.andros.nl.