Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE GEEFT PREVENTIEF ADVIES AUTOINBRAAK

BARENDRECHT - De politie waarschuwt voor verschillende autoinbraken op de Stationsweg en adviseert mensen altijd alle waardevolle spullen mee uit de auto te halen. Woensdagochtend 11 maart werd op het NS dek in 9 auto's ingebroken. Politiemedewerkers onderzoeken de zaak en deelden op woensdagochtend 18 maart tussen zeven en negen uur aan ongeveer 100 autobestuurders flyers uit. Hierbij werden mensen geattendeerd om waardevolle goederen uit de auto te laten. Tevens controleerden agenten geparkeerde auto's. Ondanks de waarschuwingen was er in 13 voertuigen een uitneembare autoradio aanwezig. In 4 gevallen lag er een zonnebril zichtbaar in. Wat kunt u doen om een auto-inbraak te voorkomen? De politie geeft u graag een aantal praktische en eenvoudige tips. Een veilig gevoel begint natuurlijk bij het goed afsluiten van alle portieren van uw auto. Vergeet naast de portieren ook niet de ramen, het dak en de bagageruimte af te sluiten.

Praktische tips

* Neem altijd alle waardevolle spullen mee uit de auto: mobiele telefoons, autoradio, navigatiesysteem, laptop, bluetooth apparatuur, foto- of videocamera, cds, autopapieren, jassen en tassen met inhoud.

* Laat het handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets kostbaars inzit.

* Schakel de bluetooth-functie van apparaten (zoals telefoons en GPS-ontvangers) uit, want deze is van buiten de auto te detecteren.

* Dieven zoeken ook onder uw stoelen, berg daar dus niets op. - Hebt u een stationcar? Dek dan de (lege) laadruimte niet af.
* Parkeer uw auto als het even kan in het zicht en op een goed verlichte parkeerplaats.

* Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem. Door met duidelijk zichtbare stickers aan te geven dat er een alarmsysteem in uw auto zit, schrikt u dieven extra af.


* POLITIE HOUDT CONTROLE OP OVERBELADING
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Naar aanleiding van klachten van de gemeente en bewoners heeft de politie op donderdagochtend- en middag tussen acht uur en half drie op het busstation nabij de N210 een controle gehouden op overbelading. Agenten controleerden onder andere vrachtwagens, tractors en voertuigen met een aanhanger. In totaal werden 22 combinaties gewogen. In zes gevallen werd een overbelading geconstateerd. De hoogst gemeten overbelading was 45 %. Politiemensen legden drie bestuurders van een combinatie een rijverbod op. Zij dienden hun lading ter plekke over te laden op een andere vrachtwagen. Zo had één combinatie beladen met zand, 14.000 kilogram lading teveel. Tevens bekeurde politiepersoneel bestuurders voor het niet hebben van een juist rijbewijs, het rijden met een uitstekende lading, het onbreken van een markeringsbord en het rijden met een slechte band.


* OVERLASTGEVENDE PERSONEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield dinsdagmiddag vier mannen en een vrouw aan. Het vijftal gedroeg zich vervelend op het plein. Vrijdag 13 maart zijn zij op hun gedrag aangesproken. Nadat zij dinsdagmiddag rond drie uur hun gedrag herhaalde, onder andere door luidruchtig gedrag, alcohol nuttigen op straat en fietsen op de stoep, zijn de Rotterdammers (36-61) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij hebben bekeuringen gekregen voor het fietsen op het trottoir en alcoholmisbruik. Verder hebben zij een tijdelijke gebiedsontzegging gekregen.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Politieagenten van het district Waterweg-Noord hebben op woensdagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. Hierbij is de bestuurlijke aanpak voor hennep in werking getreden. Op basis van binnengekomen informatie werd er rond kwart over negen een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Chopinstraat. In het pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij met ongeveer 320 planten aangetroffen. Ook stonden er vijftig vuilniszakken met hennepafval. Alle planten en materialen zijn in beslag genomen voor vernietiging. In de woning was een 33-jarige man aanwezig. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in. De stroomleverancier heeft aangifte gedaan van stroomdiefstal. De kosten zullen door de gemeente uiteindelijk worden verhaald op de verdachte.