Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 18-03-2009

Tweetal aangehouden na vondst geld en cocaïne

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde woensdag rond 02.20 uur een personenauto op de Rijtuigweg. De bestuurder had bij het aanspreken een zakje wiet op schoot liggen en was bezig een joint te draaien. De beiden inzittenden werden verzocht hun zakken te legen. De bestuurder was in bezit van meerdere mobiele telefoon en een groot geldbedrag. Ook werden in de auto verpakkingen voor harddrugs en een verpakkingen met enkele grammen cocaïne gevonden. De goederen zijn in beslag genomen. De beide inzittenden, een 20-jarige man en een 22-jarige man uit Bergen op Zoom, zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie werd woensdag om 08.40 uur geroepen bij een ongeval aan de Vredenburg. De bestuurders van beiden voertuigen kwamen er niet samen uit. Bij aankomst bleek een 27-jarige man uit Ieper, bestuurder van een van de voertuigen, te hebben gedronken. De
politieagenten roken alcohol en namen hem een blaastest af. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 475 ug/l. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld met een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Drie hennepkwekerijen ontmanteld tijdens hennepruimdag

BERGEN OP ZOOM: Leden van het team Bergen op Zoom - Woensdrecht en het team Courage van de politie hielden woensdag 18 maart een
hennepruimdag. Hierbij werden drie woningen bezocht.

In een woning in de Plataanstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen met 321 planten. De kwekerij was in verschillende ruimtes ingericht. De bewoners van het pand zijn aangehouden en verhoord.

In een woning aan de Kastanjelaan is een kwekerij aangetroffen in een slaapkamer. Hier werden 61 planten aangetroffen. Deze waren oogstrijp. Ook hier is een bewoner aangehouden en verhoord.

Aan de Fuut werd in een woning een kwekerij met 276 planten
aangetroffen. De bewoner was op het moment van binnentreden niet thuis en zal later worden gehoord.

Bij alle kwekerijen zijn de goederen, zowel de planten als de
apparatuur, ter vernietiging in beslag genomen. In alle drie de gevallen was er sprake van diefstal van stroom en is de stroom afgesloten. Om opnieuw aangesloten te worden moeten de bewoners eerst de rekening van het berekende verbruik betalen. Van de diefstallen van stroom zal aangifte worden opgenomen van de gedupeerde. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 18-03-2009 17:12 | © Regio Midden en West Brabant |