Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 18-03-2009

Nieuwe aanhouding in zaak overval bakkerij Teteringen

BREDA/TETERINGEN: De politie heeft dinsdagmorgen een 20-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval op 10 juni 2008 op een bakkerij aan het Willem Alexanderplein in Teteringen.

Die overval werd gepleegd door vier mannen. Een van hen bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen. De overvallers gingen er lopend met een geldbedrag vandoor. In deze zaak zijn tot op heden totaal vier verdachten (16, 18, 18 en 20 jaar, alle uit Breda) gearresteerd waarvan er een is vrijgesproken. Daartegen is het Openbaar Ministerie in beroep gegaan. Uit onderzoek is de nu aangehouden 20-jarige Bredanaar ook naar voren gekomen. Hij is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Man aangehouden voor stalking en bedreiging ex

BREDA: De politie hield woensdagochtend een 52-jarige inwoner van Rotterdam aan voor bedreiging, stalking en belediging van zijn ex. De man stond bij de woning van zijn 40-jarige ex-vrouw in de wijk Belcrum. De man viel zijn ex al langer stelselmatig lastig met telefoontjes en bezoekjes. Van de vrouw is aangifte opgenomen van de genoemde feiten. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Man aangehouden voor bezit van wapen en drugs

ETTEN-LEUR: De politie hield woensdagochtend een 21-jarige man uit Etten-Leur aan. Een getuige meldde even daarvoor bij de politie dat er een man aan de Rode Poort stond te zwaaien met een ploertendoder. Bij arriveren van de politie werd de man aangehouden en het wapen werd hem afgenomen. De man leek onder invloed van verdovende middelen en was in bezit van een flesje GHB en een verpakking cocaïne. De goederen zijn in beslag genomen en de verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Rijder onder invloed aangehouden

BREDA: De politie hield dinsdagavond een 18-jarige Bredanaar aan voor rijden onder invloed. De politie zag de man in de Dr. Stryckenstraat een andere richting op rijden dan waar hij met zijn auto voor stond voorgesorteerd. De automobilist werd staande gehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 420 ug/l. Het gaat om een beginnend bestuurder. Van de man is het
rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor overtreding huisverbod

BREDA: Dinsdagavond hield de politie een melding van het overtreden van een huisverbod in de wijk Tuinzigt. De 49-jarige man had tot diezelfde avond 22.00 uur een huisverbod, maar was aan het begin van de avond al in de woning. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier verklaarde hij dat zijn vriendin hem had gevraagd een boodschap voor haar te doen. Hij dacht dat een paar uurtjes eerder niet uit zouden maken. De man is in verzekering gesteld.

Schennispleger aangehouden

BREDA: De politie hield dinsdag rond 17.30 uur een 37-jarige man uit Breda aan. Hij zou een oudere man hebben achtervolgd op de fiets. Deze man was een winkel aan de Ginnekenstraat zijn binnengevlucht om aan de man te ontkomen. Vervolgens was de fietser op straat nabij de winkel gaan plassen. Volgens omstanders liet de man zijn geslachtsdeel zien. Van een 55-jarige vrouw uit Capelle aan de Ijssel is aangifte
opgenomen van openbare schennis der eerbaarheid. De politie hield bij aankomst de 37-jarige man aan en nam hem mee naar het politiebureau. Hier is hij verhoord.

Agressieve man aangehouden na mishandeling toezichthouders

BREDA: De politie kreeg dinsdag even voor 14.00 uur melding vanuit Stadstoezicht. Een medewerker van Stadstoezicht zou zojuist met een boksbeugel zijn mishandeld in de Boschstraat. De politie hield in een 26-jarige man uit Breda aan als verdachte. Bij fouillering trof men een busje traangas en een boksbeugel aan. De man wordt ervan verdacht twee toezichthouders te hebben mishandeld, toen deze een bekeuring voor hem uitschreven omdat in zijn auto geen geldig parkeerkaartje lag. De man werd agressief toen hij de toezichthouders niet kon overtuigen hem geen bekeuring te geven. Er ontstond een strubbeling, waarbij hij de toezichthouders onder andere probeerde kopstoten te geven, vastpakte en in het gezicht sloeg. Hierbij gebruikte hij een boksbeugel. Ook uitte hij verbaal bedreigingen.
Van de gedupeerden is aangifte opgenomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond bij aanrijding

BREDA: Een 45-jarige vrouw uit Prinsenbeek reed dinsdagmiddag rond 15.00 uur over de Zorgvlietstraat, komende uit de richting
Zwijnsbergenstraat. Bij de kruising met de Duurstedestraat wilde de vrouw rechtsaf slaan en dacht dat de fietser die naast haar auto reed ook rechtsaf wilde slaan. Dit bleek niet het geval en er ontstond een aanrijding, waarbij de 59-jarige vrouw op de fiets ten val kwam en gewond raakte. De Bredase kwam met haar hoofd op het wegdek terecht. Ze was hierna nog wel bij bewustzijn, maar reageerde niet meer op aanspreken. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Over de aard van haar verwondingen is niets bekend.

Bestuurder rijdt tegen boom na ontwijken hert

SCHIJF: Woensdag kwam even na 10.00 uur een melding binnen van een aanrijding op de Achtmaalsebaan. De 64-jarige bestuurder uit Wouwse plantage had na de aanrijding last van zijn nek en werd
gestabiliseerd. De brandweer knipte het portier uit de auto en de man kon zelf uit de auto komen. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance. Hier werd een gebroken rib geconstateerd. De bestuurder verklaarde dat hij moest uitwijken voor een hert en hierdoor tegen de boom reed. Het voertuig is getakeld.

Fietsers proberen man te beroven

BREDA: Een 18-jarige inwoner van Galder is woensdag rond 12.30 uur aan de kant gedwongen in een poging hem te beroven. De man fietste woensdag richting Galder, toen hij een groepje fietsers zag
langskomen. Het groepje fietste door. Even later kwam hij het groepje wederom tegen en hij werd aangesproken. Toen de man niet antwoordde werd hij gedwongen te stoppen. Hij kreeg een klap tegen zijn borst en zijn belager eiste zijn kostbare bezittingen. Toen hij vertelde deze niet te hebben werd hij bedreigd. Hierna kon hij wegkomen. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de groep en aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 18-03-2009 17:23 | © Regio Midden en West Brabant |