Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Stichting Kwakoe Zomerfestival mag Zomerfestival 2009 organiseren

18 maart 2009
Woensdag 18 maart is besloten om de vergunningaanvraag van de Stichting Kwakoe Zomerfestival in behandeling te nemen. Deze stichting zal vanaf zaterdag 4 juli gedurende zes achtereenvolgende weekenden het Zomerfestival 2009 (voorheen Kwakoe festival) organiseren in het Bijlmerpark. Evenals de voorgaande jaren zal ook dit jaar het Bijlmerpark het bruisende middelpunt zijn van een voetbaltoernooi met een divers cultureel programma en lekker eten.

Het stadsdeel heeft voor 1 januari 2009 vier aanvragen ontvangen van organisaties die het zomerfestival 2009 willen organiseren. Aangezien slechts één vergunning kan worden verleend, moest een selectieprocedure worden opgestart. Vorig jaar zijn in samenwerking met burgemeester Cohen regels opgesteld om een evenementorganisatie te selecteren met het minste risico en overlast voor de omgeving en minste beslag op hulpdiensten. De stichting Kwakoe Zomerfestival kwam als meest geschikte organisator door deze procedure.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet: "Met deze selectie hebben we een forse eerste stap gezet naar een inmiddels 34ste editie van het Zomerfestival. De komende 3 ½ maand zal hard gewerkt worden om met de Stichting Kwakoe Zomerfestival sluitende afspraken te maken voor dit festival. Daarnaast zullen we ook flink de handen uit de mouwen steken om te zorgen dat het festivalterrein voor de duizenden bezoekers goed toegankelijk zal zijn."

In de periode tot aan de start van het festival zal intensief overleg plaatsvinden met de festivalorganisatie, politie, brandweer en andere instanties om een goed verloop van het festival te garanderen. Net als vorig jaar worden de afspraken ook besproken in een klankbordgroep met bewoners.

De overige drie aanvragers van de vergunning voor het jaarlijkse festival hebben een `voornemen tot weigering' ontvangen. Binnen twee weken kunnen deze organisatoren nog bedenkingen tegen deze beslissing aan het stadsdeel doorgeven. Het stadsdeel zal deze zienswijzen in behandeling nemen en daarna een definitief besluit nemen.

Het zomerfestival vindt sinds 1975 jaarlijks in Zuidoost plaats. Tijdens de zes weekeinden vindt rond het voetbaltoernooi een gevarieerd cultureel programma plaats in de verschillende tenten. Ook zijn er tientallen kraampjes waar bezoekers exotische gerechten en andere bijzondere spullen kunnen kopen.

Zie ook: veelgestelde vragen aanvraagprocedure zomerfestival 2009
---