Gemeente Venray


18 maart 2009

Parkeerterreinen met slagboom bij Jerusalem en St. Jozefklooster

De gemeente wil met ingang van 2010 ook betaald parkeren invoeren aan de noordkant van het centrum. Bij Jerusalem en het St. Jozefklooster komen slagbomen, op de andere locaties komen parkeermeters. Dat heeft het college vandaag besloten.

Het centrumgebied is nu al grotendeels betaald parkeergebied, met uitzondering van een aantal parkeerterreinen aan de noordzijde. Dat wordt nu gelijkgetrokken. Aan de noordzijde kan nog gratis geparkeerd worden bij Jerusalem, het St. Jozefklooster, het parkeerterrein bij het UWV, de parkeerplaatsen bij de Witte Hoeve en in de Gasstraat. Na de invoering van betaald parkeren kost één uur parkeren hier dan EUR
1,10 (tarief 2009) en op het parkeerterrein bij het UWV het geldt hetzelfde dagtarief als bij de Hoenderstraat. Op het terrein Jerusalem en het St. Jozefklooster komen slagbomen. Dat heeft voor parkeerders het voordeel dat zij betalen over de werkelijk geparkeerde tijd. Op de andere locaties komen centrale parkeermeters te staan. Het terrein bij het UWV krijgt een tijdelijke verharding en duidelijkere indeling.

De gemeenteraad heeft in de eerste helft 2008 al bepaald dat invoering van betaald parkeren aan de noordkant van het centrum met ingang van 2010 gerealiseerd moet zijn. Om deze streefdatum te halen wil de gemeente alvast starten met de voorbereidingen, waaronder het overleg met bewoners en andere betrokkenen in dit gebied en de aanschaf van de benodigde betaalautomaten. Hiervoor wil het college van B en W een voorbereidings- en uitvoeringskrediet beschikbaar stellen van EUR 475.000,-.