Hoogheemraadschap Delfland
* Verbetering waterhuishouding Hoek van Holland

Verbetering waterhuishouding Hoek van Holland

Hoek van Holland Woensdag 18 maart 2009 houdt het Hoogheemraadschap van Delfland een informatieavond over de plannen voor de verbetering van de waterhuishouding Hoek van Holland. Hierbij komen zowel de uit te voeren werkzaamheden en plannen als de voorlopige planning van de uitvoering van het werk aan de orde. Deze informatieavond vindt plaats in de raadzaal van Hoek van Holland, Prins Hendrikstraat 161 in Hoek van Holland. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Parkeren kan op het terrein van het gemeentehuis.

De verbetering van de afvoercapaciteit in Hoek van Holland bestaat uit een vijftal projecten. De waterafvoer wordt verbeterd door het vergroten van een duiker onder het Tasmanpad en door de aanleg van een watergang en een brug bij het Stuyvesantpad. Op de kop van de singel wordt een gemaal gebouwd. De Krimsloot wordt in het kader van de verbetering van de waterafvoer verbreed. De capaciteit van het gemaal Krimsloot wordt vergroot.

Projectleider Wim Louwe geeft tijdens de informatieavond een korte toelichting over de achtergrond van de projecten en de vorderingen in het proces. RPS BCC gaat verder in op de ontwerpen, de planning en de gevolgen voor de omgeving. Na de presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het bekijken van de tekeningen.

De plannen voor de verbetering van de waterhuishouding vinden plaats in het kader van het programma Afvoer- en BergingsCapaciteit Delfland (ABCDelfland). Onder die noemer treft Delfland maatregelen die noodzakelijk zijn om de waterhuishouding in het beheersgebied te verbeteren zodat uiterlijk in 2015 wordt voldaan aan de landelijke norm 'Waterbeheer 21ste eeuw' en wateroverlast door hevige regenval tot een minimum wordt beperkt.

Voor meer informatie over het ABCDelfland-programma: www.hhdelfland.nl/abcdelfland.