Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Aankondiging van verkeerscontroles Vanaf woensdag 18 maart kondigt Politie Hollands Midden via www.politie.nl\hollands-midden de verkeerscontroles in de regio Hollands Midden aan. Met het aankondigen van verkeerscontroles hoopt de politie dat weggebruikers zich beter aan de verkeersregels houden waardoor het veiliger wordt op de weg. Immers, het doel van verkeerscontroles is niet zoveel mogelijk weggebruikers te bekeuren, maar de verkeersveiligheid te vergroten.

De verkeerscontroles vind u rechtsonderaan op de website van Politie Hollands Midden, onder de banner 'Actuele verkeerscontroles'. Deze banner linkt u vervolgens door naar de internetsite van het Openbaar Ministerie, waar overigens ook de controles van andere politieregio's te vinden zijn.

Roelofarendsveen Aangehouden voor oplichting via internet De politie heeft dinsdag 17 maart een 19 jarige vrouw uit Roelofarendveen aangehouden als verdacht van oplichting via internet. Met haar computer werden onder een valse naam producten aangeboden die na betaling niet werden geleverd. Zo ging het om computerspelletjes en audioproducten. Een man uit Venlo deed daar eind vorig jaar bij de politie aangifte van. De politie startte daarop een onderzoek. De politie denkt dat minstens twaalf mensen gedupeerd zijn. De verdachte is na haar verhoor woensdag 18 maart in vrijheid gesteld. De politie gaat nog verder met het onderzoek.

Alphen a/d Rijn Politie zoekt fietsers die hout naar hun hoofd kregen De politie vraagt fietsers die dinsdagmiddag 17 maart bij de Albert Schweitzerbrug hout en takken naar hun hoofd kregen, om contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn. Dit kan via 0900-8844. De politie pakte die middag twee jongens uit Alphen op die het hout en de takken naar de fietsers gooiden. Ondanks dat de politie weet dat er meerdere fietsers last van hadden en mogelijk geraakt zijn, heeft de politie nog geen aangifte van hen gekregen. Zo is er een jongen van ongeveer tien jaar door een stuk hout aan zijn hoofd geraakt en moest een oudere man in de remmen om een tak te ontwijken. De jongens bekenden en zijn daarna weer in vrijheid gesteld.