Politie Noord- en Oost Gelderland

't Harde - Man aangehouden voor vernielen prullenbak


De politie heeft dinsdagavond 17 maart een 43-jarige man uit Nunspeet aangehouden voor het vernielen van een prullenbak en openbare dronkenschap in het centrum in 't Harde.


De politie kreeg omstreeks 21:25 uur de melding binnen. De man bleek tegen een prullenbak te hebben geschopt waardoor deze was omgevallen. De 43-jarige man was onder invloed van alcohol. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd ingesloten om zijn roes uit te slapen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Harderwijk - Aangehouden na diefstal auto-emblemen


De politie heeft met behulp van getuigen dinsdagmiddag 17 maart drie 14-jarige jongens uit de gemeente Harderwijk aangehouden. De jongens waren bezig met het wegnemen van emblemen van auto's op de Havendijk in Harderwijk.


De politie kreeg omstreeks 13:15 uur de melding dat de jongens op de Havendijk bezig waren om emblemen weg te nemen van geparkeerd staande auto's. Door oplettende getuigen werden de jongens overgedragen aan de politie. Zij werden meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werden zij aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd. De ouders zijn op de hoogte gesteld. Benadeelden kunnen aangifte doen via www.politie.nl.


Heerde - Tuingereedschap weggenomen


Uit een schuur van een vereniging aan de Mussenkampseweg in Heerde werd tussen vrijdag 13 maart en dinsdag 17 maart tuingereedschap weggenomen.


De inbraak vond plaats tussen vrijdag 13 maart 17:00 uur en dinsdag 17 maart 08:00 uur. De dader ging er vandoor met tuingereedschap.


Nunspeet - Vrouw belandt met auto in een

tuin


Een 81-jarige vrouw uit Nunspeet kwam dinsdagmiddag 17 maart met haar auto in een tuin terecht aan de Vlierweg in Nunspeet. De bestuurder en haar inzittende raakte niet gewond. Er ontstond veel materiele schade.


De politie kreeg omstreeks 15:35 uur de melding. De 81-jarige vrouw stond met haar auto geparkeerd op de Vlierweg. Bij het achteruit rijden gaf zij teveel gas waardoor ze tegen een aan de overkant geparkeerde auto botste. Vervolgens zette zij de auto in zijn voorruit en gaf nogmaals teveel gas. Hierdoor kwam zij aan de overkant van de weg in een tuin terecht, reed over een fiets en kwam vervolgens in een naastgelegen tuin tegen de voordeur van een woning tot stilstand. Er kwam een ambulance ter plaatse en onderzocht de 81-jarige bestuurder en haar 28-jarige bijrijder. Zij liepen beide geen letsel op. Haar auto was total loss en werd weggesleept. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. Daarnaast raakten twee auto's, een fiets, de tuinen en de voordeur van de woning beschadigd.


EINDE BERICHTEN



---- --