Gemeente Oost-Gelre


20 januari 2009


--Persbericht-

Bomenplan Vragender onderdeel Boomfeestdag
Linde en inlandse Eik terug in straatbeeld van Vragender

De gemeente Oost Gelre grijpt de Nationale Boomfeestdag op woensdag 18 maart 2009 aan om het Bomenplan van Vragender uit te voeren. Bij de uitvoering worden de leerlingen van de plaatselijke Antoniusschool heel nadrukkelijk betrokken. Het Bomenplan is in goede samenspraak tussen Dorpsbelang Vragender, de Gebiedscommissie en de gemeente Oost Gelre tot stand gekomen.

Het Bomenplan in Vragender vloeit voort uit het Landschapsontwikkelingsplan van de gemeente Oost Gelre. Vragender wordt daarin met name genoemd. De harde dorpsrand wordt beter in het landschap ingepast door groepen bomen aan te planten, waardoor een overgangszone tussen bebouwing en buitengebied ontstaat. De stichting Dorpsbelangen Vragender heeft, na een inspraakbijeenkomst in het kerkdorp, een deskundig en realistisch bomenplan opgesteld. De Gebiedscommissie heeft ingestemd met het plan. Ook het College van B&W heeft maandag 18 januari 2008 het plan omarmd.

Het Bomenplan voorziet er in dat diverse exoten en kwijnende bomen worden verwijderd of geveld. Een aantal bomen kan op een andere locatie herplant worden. De gevelde bomen worden vervangen door inheemse soorten die passen bij de karakteristieke omgeving van Vragender, zoals Linden en inlandse Eiken. Ook in een zone op enige afstand van de kern worden bomen aangeplant. In totaal gaat het om 44 bomen

Alle betrokken partijen gaan nu samen bekijken hoe ze de activiteiten tijdens de Nationale Boomfeestdag op elkaar afstemmen.

Noot aan de redactie
Vragen over de inhoud van dit persbericht kunt u stellen aan de afdeling Communicatie van de gemeente Oost Gelre, Brandt Keegstra, telefoon 0544 - 393552.
-----------------------
VERTROUWELIJK


---- --