Ingezonden persbericht


Vooraankondiging Landkunst 18 maart a.s. 14.00 uur

Op woensdagmiddag 18 maart 2009 presenteren het Brabants Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur (BKKC, voorheen NBKS) en Euro Land Art de brochure 'Landkunst in Het Groene Woud'.

Deze brochure geeft informatie over de (semi)permanente LandArt werken, die in 2008, 2009 en 2010 zijn en worden verwezenlijkt in Nationaal Landschap Het Groene Woud. De realisatie van de kunstwerken vindt plaats in het kader van het project 'Landen in Het Groene Woud' van diverse maatschappelijke organisaties en gemeenten onder leiding van het BKKC, en in samenspel met de Europese manifestatie Euro Land Art van de Streekraad.

U wordt van harte uitgenodigd om tijdens de bijeenkomst de brochure in ontvangst te nemen. De middag zal worden opgeluisterd door interessante lezingen, van onder andere de kunstenaars Frank Havermans en Thomas Stricker over de realisatie van twee werken in Het Groene Woud. Dr. Erik A. de Jong, hoofddocent geschiedenis van de landschapsarchitectuur aan Wageningen Universiteit en Research Centrum, geeft een verbindende lezing over de sociale betekenis en beleving van park en landschap door de tijd heen getiteld 'Power of Place'. Verder zal de in Boxtel geboren dichter Victor Vroomkoning twee van zijn gedichten over het gebied voorlezen. De middag wordt afgesloten met een borrel.

Datum : woensdag 18 maart 2009

Tijdstip : 14.00 - 17.00 uur

Locatie : Gemeentehuis Sint- Oedenrode

Binnenkort ontvangt u een uitnodiging met het programma. U kunt zich nu al opgeven via e-mailadres info@eurolandart.nl.

Pers. Voor de pers is er om 13.00 uur - voorafgaand aan de bijeenkomst - gelegenheid tot interviews. Indien u zich daarvoor wilt aanmelden graag bericht naar info@eurolandart.nl.

Wij hopen u op 18 maart te kunnen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,

Liesbeth Jans, senior adviseur/projectleider BKKC, 076-5205333, of l.jans@nbks.nl Margriet Kemper, curator Euro Land Art
Helmer Wieringa, streekmanager De Meierij, 0653-447770, hwieringa@landco.nl


---- --