Gemeente Wijdemeren


Bomen planten op Boomfeestdag

Op woensdag 18 maart is het nationale Boomfeestdag.

Op 18 en 21 maart planten basisschoolleerlingen met de gemeente bomen en struiken in Loosdrecht, Kortenhoef en Ankeveen. In het Catharina Amalia Plantsoen komt een volledig nieuwe beplanting van meer dan 1000 struiken en 19 bomen van allerlei soorten. Vanaf een uur of tien planten de kinderen van de Sterrewachter de bomen en struiken aan. Na elf uur komen kinderen van de Catamaran en de Terpstraschool om nog meer struiken en de laatste bijzondere iepenboom te planten. Aansluitend zaait de gemeente nog gras in.

Ankeveen: 70 iepen
Langs de Herenweg en het Stichts End in Ankeveen komen 70 iepen, zodat er weer een volledige laan ontstaat. Op Boomfeestdag planten de leerlingen van de Jozef Lokinschool na elf uur de laatste bomen in het weitje bij het recreatiebankje op het Stichts End.

Fladderiepen
De laatste boomfeestlocatie is De Kwakel bij de gemeentewerf en het nieuwe scoutinggebouw. Met de hulp van de kinderen van de Regenboog wordt deze laan weer mooi. Op woensdagmorgen na elf uur planten zij bijzondere inheemse fladderiepen en een zogenoemde duiveltjes iep. Op zaterdag 21 maart plant de gemeente samen met de scouting na tien uur de rest van de fladderiepen, 12 knotwilgen en 3 notenbomen voor het scoutinggebouw.

(06-03-2009)