Gemeente Oirschot

Nationale Boomfeestdag in Oirschot! (deel 6)

Oirschot pakt de Boomfeestdag in 2009 groots aan! Gemeente Oirschot organiseert het dit jaar samen met het IVN, gemeente Eindhoven en Stichting Nationale Boomfeestdag.

Het feest wordt gehouden voor en met kinderen van de basisscholen uit Eindhoven en Oirschot.

Nationale Boomfeestdag
Op 18 maart vindt aan de Eindhovensedijk (Oirschot) en Oirschotsedijk (Eindhoven) de Nationale Boomfeestdag plaats. De festiviteiten rond de Nationale Boomfeestdag worden gehouden op de Legerplaats Oirschot. Rond het middaguur planten de Oirschotse kinderen aan de zuidkant van de Eindhovensedijk 75 zomereiken. Tegelijkertijd planten de Eindhovense kinderen in Eindhoven een grote hoeveelheid bomen. Als laatste worden twaalf grove dennen symbolisch in een cirkel geplant om het beekje de Ekkersrijt. Deze bomencirkel blijft een herkenbare herinnering aan de Nationale Boomfeestdag van 2009. De Ekkersrijt vormt de grens tussen beide gemeenten. Tijdens de Boomfeestdag doen vier scholen uit Oirschot mee. Dit zijn de St. Josephschool uit Oostelbeers, de Sint Jozefschool uit Spoordonk, Sint-Willibrordusschool uit Middelbeers en OBS De Korenbloem uit Oirschot.

Een groots gebeuren
Dat deze editie van Nationale Boomfeestdag dit jaar een groots evenement is, blijkt wel uit de verschillende partijen die betrokken zijn. Naast het IVN, Stichting Nationale Boomfeestdag, gemeente Eindhoven en gemeente Oirschot, vervullen ook De Koninklijke Landmacht, provincie Brabant, het Milieu Educatiecentrum SRE, Staatsbosbeheer en het Brabants Landschap een belangrijke rol. Het is natuurlijk belangrijk om de kinderen een geslaagde dag te bieden!