Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT


2009/YG20

5 maart 2009


18 Maart: Viering Nationale Boomfeestdag 2009 in Achtkarspelen

Zo'n 85 leerlingen van basisscholen De Lichtbron en De Fontein uit Buitenpost planten 18 maart bomen in de Rohelstermieden, in het kader van de Nationale boomfeestdag. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Wethouder Pieter v/d Veen zal het 'boomfeest' openen door de eerste boom te planten. Hij en de kinderen zullen bij het zware werk worden ondersteund en vermaakt door theatermaker Wim van der Laan. Voorafgaand aan de boomfeestdag hebben de leerlingen de boswachter op visite gehad in de klas.

De boomfeestdag is een samenwerking van Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân en NME-Steunpunt De Mieden van de gemeente Achtkarspelen. Het waterschap werkt mee aan de dag omdat het elders bomen heeft gekapt voor noodzakelijke kadewerkzaamheden en compenseert zo de bomen.

Sinds 1957 wordt in Nederland jaarlijks een Nationale Boomfeestdag gevierd. De Stichting Nationale Boomfeestdag heeft als doelstelling kinderen van groep 7 kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen. De Stichting streeft ernaar dat zij dit vervolgens overbrengen op hun ouders cq. opvoeders én dat ze zich ook daadwerkelijk gaan inzetten voor behoud en bescherming van bomen en natuur.