Gemeente Delft Persbericht Gemeente Delft:

Boomfeestdag in Delft

Woensdag 18 maart is de 53ste Nationale Boomfeestdag! Ook de gemeente Delft doet weer mee. Op twee locaties helpen schoolkinderen de medewerkers van de gemeente met het aanplanten van nieuwe bomen.

Aan de Kruisstraat helpt groep 6 van de Cornelius Musiusschool bij het planten van 5 eiken. De Kruisstraat is een van de locaties die voortkomt uit de actie 'Hier past een boom!', waarbij Delftenaren plekken hebben aangewezen waar zij graag een boom willen. Wethouder Anne Koning is bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig.

In het Parkje Buitenhof gaan leerlingen van groep 7/8 van de Eglantier assisteren bij het planten van 8 beuken.

Het thema van deze 53ste boomfeestdag is: "Spaar de Bomen". Dit thema is gekozen om aandacht te vragen voor bomen in steden en dorpen. Bomen hebben het niet altijd makkelijk in bebouwd gebied. We zijn vaak al blij als een boom in de stedelijke omgeving 30 jaar wordt, terwijl deze eigenlijk veel ouder kan worden. Bomen hebben dus bescherming nodig. Ofwel, ze moeten gespaard worden!

Maar naast het sparen gaat het ook om investeren in nieuwe bomen.

Wethouder Anne Koning: 'Ik ben dan ook blij dat de actie 'Hier past een boom!' meer dan zeventig reacties heeft opgeleverd. Deze maand planten we hiervan al een groot deel. In het najaar volgt de rest."

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft