Gemeente Brummen


Extra euro per vuilniszak voor Mad4kika

(Oorspronkelijke publicatie datum: 14-03-2009)

Dit jaar valt de nationale schoonmaakdag voor het eerst samen met Make A Difference Day (MADD), de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In dat kader start vanaf 18 maart op het marktplein in Brummen de eerste editie van een 5-daags spektakel, waarbij drie djs van RTV Veluwezoom, vijf dagen lang, 24 uur per dag een radiouitzending maken. Deze actie is bedoeld om geld op te halen voor de stichting Kinderen Kankervrij (Kika). Deze stichting ondersteunt financieel het onderzoek naar genezing van kinderen met kanker.

Eén euro extra per vuilniszak
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een verbinding te maken tussen beide initiatieven. De gemeente Brummen zal per ingezamelde vuilniszak met zwerfvuil 1 euro extra doneren aan de stichting Kika. Dit dus naast de twee euro die de organisaties al krijgen per ingezamelde zak). Dus hoe meer zwerfvuil er ingezameld wordt, des te groter de steun aan de stichting Kika (www.mad4kika.nl).

Informatie
Voor vragen over de schoonmaakdag in Brummen kunt u contact opnemen met de heer H. Koning van de afde-ling Beheer. De heer Koning is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 85 76 of e-mailadres h.koning@brummen.nl.