Persberichten
Zorgtotaal 2009: de laatste trends, technieken en materialen op zorggebied Publicatiedatum: 16-03-2009

18 t/m 20 maart a.s. in Jaarbeurs Utrecht

Nederlandse zorgprofessionals kunnen van woensdag 18 maart t/m vrijdag 20 maart a.s. in Jaarbeurs Utrecht terecht voor de laatste trends, technieken, diensten en materialen op zorggebied. Op de tweejaarlijkse vakbeurs Zorgtotaal presenteren zich ruim 250 exposanten binnen de segmenten Verpleging, Revalidatie, Voeding, Technologie en Facilitair. In combinatie met de vakbeurs Zorg & ICT, die tegelijkertijd met Zorgtotaal plaats vindt, biedt de beurs zo voor iedere zorgprofessional wat wils. In aanvulling op het brede aanbod van de exposanten, heeft de beurs een uitgebreid activiteitenprogramma, waaronder de uitreiking van de Innovatieprijs Zorgtotaal en Zorg & ICT op woensdag 18 maart. Organisator VNU Exhibitions Europe verwacht ruim 20.000 bezoekers.

Innovatieprijs voor de zorg
Dit jaar wordt voor de eerste keer de Innovatie Award Zorgtotaal en Zorg & ICT uitgereikt. De prijs kent twee categorieën; Welbevinden van de patiënt en Arbeidsbesparende technologie. In totaal ontving de jury 31 inzendingen, waarvan er inmiddels elf voor een prijs zijn genomineerd. De uitreiking op woensdagmorgen 18 maart, vormt tevens de officiële opening van de beurs. Initiatiefnemer VNU Exhibitions Europa wil met de prijs deelnemers stimuleren om hun innovaties te promoten. Tijdens Zorgtotaal zijn alle inzendingen voor het publiek te zien.

Activiteitenprogramma
Dagelijks staan er verschillende activiteiten op het programma van Zorgtotaal, zowel op de beursvloer als daarbuiten. Zo organiseert V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) op woensdag 18 maart een minicongres met inloopsessies over magneetinstellingen voor directie en management van zorginstellingen. FMN (Facility Management Nederland) en VNU Exhibitions Europe organiseren op donderdag 19 maart een congres rondom het actuele thema Gastvrijheid & Gezondheid. Zorginstellingen en zorgketens transformeren momenteel van aanbodgericht naar vraaggericht. Hierbij is een gastvrije benadering onontkoombaar, maar hoe pak je dit aan in de praktijk? Verder kunnen bezoekers met een managementfunctie een speciale managementroute over de beurs volgen. Ook kunnen bezoekers dagelijks terecht in de Kookstudio en het Skillslab. Op donderdag 19 maart bezoeken Paralympische sporters de stand van Invacare. Het volledige activiteitenprogramma is te vinden op Zorgtotaal.nl.

Noviteiten
Tijdens de beurs worden verschillende noviteiten gepresenteerd. Op facilitair gebied b.v. laat Intépro BV hun nieuwe in hoogte verstelbare bad Pirroen zien en introduceert Deb Benelux de Deb Instant Hand Sanitiser, waarmee handen binnen no time brandschoon zijn (zonder het gebruik van water). Vitaflex -een deelnemer op het gebied van verpleging - introduceert de nieuwe Boberg douchebrancard en in hetzelfde segment komt DexterMedical met een nieuwe en innovatieve infuusmonitor voor zwaartekrachtinfusie. In het segment Revalidatie presenteert Emcart Groep een innovatief urineopvangsysteem genaamd Uri-Comfort en toont Invacare B.V. het E motion systeem, een actief aandrijfsysteem voor de rolstoel. Op technisch gebied komt de PTH Groep met de gloednieuwe PTH Dialyse trolley en Welch Allyn met een disposable en vrouwvriendelijk vaginaal speculum. Holland Food Services introduceert op het gebied van voeding de belevingswinkel.

Praktisch
Zorgtotaal wordt georganiseerd door VNU Exhibitions Europe. Data: woensdag 18 tot en met vrijdag 20 maart 2009. Openingstijden: woe 18 & do 19 maart, 10.00 -17.00 uur, vrij 20 maart 10.00 - 16.00 uur. Uitreiking Innovatie Award Zorgtotaal en Zorg & ICT: woensdag 18 maart a.s. om 9.30 uur in de Prins Claus Congreszaal in Jaarbeurs Utrecht. Tegelijkertijd met Zorgtotaal vindt de vakbeurs Zorg & ICT plaats (www.zorg-en-ict.nl) . Bezoekers kunnen met één entreebewijs beide beurzen bezoeken. Meer informatie en gratis voorregistreren via www.zorgtotaal.nl.

Noot voor de redactie,