Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
16 maart 2009
|                                                                              |
Wethouder Eerdmans plant 1e boom op Nationale Boomplantdag

Op woensdag 18 maart om 13.00 uur plant wethouder Joost Eerdmans een boom in de wijk Fascinatio in het kader van Nationale Boomplantdag. Op deze dag kunnen bewoners van de wijk een boom in hun voortuin planten die beschikbaar is gesteld door de gemeente, het WijkOverlegPlatform (WOP), Com.Wonen, Eastman Chemicals en ontwikkelaars uit de wijk. Het doel van de actie is om de wijk groener te maken.

De bomen
In totaal worden er woensdag zo'n honderd bomen geplant in de wijk. Bewoners kunnen de bomen vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur ophalen bij De Wonderkeet aan de Fascinatio Boulevard 704. In totaal hebben meer dan negentig bewoners zich aangemeld voor de actie. De bewoners konden kiezen uit 15 boomsoorten. Het populairst is de sierrijke Magnoliaboom.

Initiatief van bewoners
Voor de tweede jaar op rij is deze actie een succes. Het initiatief is ontstaan tijdens een vergadering van het WijkOverlegPlatform Fascinatio (WOP) waarin bewoners aandacht wilden voor meer groen in hun wijk. De aanplant van bomen in de openbare ruimte in Fascinatio is lastig vanwege de grote hoeveelheid kabels en leidingen die zijn ingegraven in de wijk. Buurtbewoner Jasper Hooijkaas heeft daarom deze actie bedacht. Samen met het WOP en de gemeente is het Groeninvesteringsfonds Fascinatio tot stand gekomen waarbij bomen beschikbaar worden gesteld die de bewoners zelf in hun voortuin kunnen planten.

Noot voor de redactie/

Gemeente Capelle a/d IJssel