Gemeente Stadskanaal

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 23 maart 2009. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda

Besluitvorming met debat:

* Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Stadskanaal*

* Vaststelling bestemmingsplan `Landelijk Gebied'
* Spoedprocedure onderwijshuisvesting*

Besluitvorming zonder debat:

* Statutenwijziging van de Stichting Smeerling-Metbroek*
* Maartwijziging 2009*

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis en u kunt deze bekijken en/of downloaden bij Agenda raadsvergadering 23 maart 2009.

Inspreken

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een
*. U kunt dit melden bij de griffie (E griffie@stadskanaal.nl of T (0599) 631 409) tot één uur voor aanvang van de vergadering. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Uitbreiding dienstverlening

Per 1 januari 2009 is de wijkindeling voor wat betreft het onderhoud openbare ruimte, afval en de inzet van mobiele teams gewijzigd. Er zijn nu vijf mobiele teams. Het servicenummer is vanaf nu ook bereikbaar via onze website, www.stadskanaal.nl. Over de uitbreiding van onze dienstverlening leest u meer op de extra pagina in de Kanaalstreek van woensdag 18 maart.

Bekendmaking:

Verordening vertrouwenscommissie benoeming burgemeester gemeente Stadskanaal 2009

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 9 maart 2009 de Verordening vertrouwenscommissie benoeming burgemeester gemeente Stadskanaal 2009 vastgesteld. In die verordening worden onder andere de taak en de werkwijze van de vertrouwenscommissie geregeld. Deze vertrouwenscommissie voert gesprekken met kandidaten voor de functie van burgemeester van Stadskanaal.

Deze verordening treedt een dag na de bekendmaking ervan, dus op 19 maart 2009, in werking. De verordening ligt zes weken lang voor iedereen ter inzage in de hal van het publiekbureau in het gemeentehuis. U kunt de verordening ook online vinden in onze Regelingenbank, op het adres
http://www.regels-stadskanaal.nl/regelingen/Verordening-vertrouwenscom missie-benoeming-burgemeester-gemeente-Stadskanaal-2009/19-03-2009.

MADD, de grootste vrijwilligersactie van Nederland

Komende vrijdag en zaterdag vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats: Make a Difference Day. In het hele land komen tienduizenden mensen in actie voor maatschappelijke doelen en maken kennis met vrijwilligerswerk. Ook in de gemeente Stadskanaal zijn zowel vrijdag als zaterdag veel vrijwilligers `MADD'-actief. Het college van burgemeester en wethouders gaat bijvoorbeeld pannenkoeken bakken voor bewoners in de Beukenhof en een beestjesmuur bouwen in de IVN-tuin. Ook doen mee de fracties van zowel de PvdA als het CDA, de managementteams van onder andere Welstad, BCM en Meander, medewerkers van verschillende bedrijven, ruim tweehonderd leerlingen van het voorgezet onderwijs en bewonersgroepen in verschillende wijken en buurten.

Een greep uit het aanbod van MADD activiteiten


* Zorgcentrum Parkheem: verwendag voor bewoners
* Zwembad Noord: spring cleaning

* Parkwijk / buurthuis de Trekschuit: lentemarkt
* De Zijlen Musselkanaal: Hemmeldag

* Zorgcentrum de Beukenhof: pannenkoeken bakken en muzikaal vertier
* IVN natuureducatie: kleine beestjesmuur en onderhoud snipperpaden
* Inloophuis de Nardusbloem: maaltijd voor het Krimski Chor uit de Oekraïne

* Steunpunt mantelzorg: start project `Jonge mantelzorgers'
* Zorgcentrum Maarsheerd: pannenkoeken bakken voor bewoners
* Philadelphia: opfrissen van de gemeenschappelijke ruimtes
* Zorgcentra de Heggerank en A-horst: verwendag voor bewoners
* COA/TNV Ter Apel: pakketten voor bewoners samenstellen

Landelijke opschoondag tijdens MADD

In verschillende wijken en buurten waaronder Maarsstee, Maarswold en Maarsveld, vinden wijkacties plaats in het kader van de landelijke opschoondag.

Vrijwilligersavond: volle bak

Aan de vooravond van Make a Difference Day op donderdag 19 maart vindt de jaarlijkse vrijwilligersavond plaats. Vierenvijftig organisaties (ruim 250 vrijwilligers) hebben zich hiervoor aangemeld; daarmee is het volle bak in de aula van het Noorderpoort Comenius. De vrijwilligersavond begint om 18.30 uur met een lopend buffet. Op het programma staat de uitreiking van de vrijwilligersprijzen en de introductie van de vrijwilligerskaart. De muzikale omlijsting is in handen van het duo Bert & Bert en de presentatie door Jans Polling.

Meer weten?

Meer informatie: VIP! Stadskanaal. Geopend op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur in de A22, Aziëlaan 22 in Stadskanaal, T (0599) 655 001 en E vip.stadskanaal@welstad.nl.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 6 maart tot 13 maart 2009 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Wielewaalhof 79, het plaatsen van een dakkapel, d.d. 10 maart
* Vlaanderenlaan 11, het uitbreiden van een schoolgebouw, d.d. 11 maart

Onstwedde

* Hardingstraat 88, het uitbreiden van een woning, d.d. 6 maart

Alteveer

* Tangerveldweg 19, het bouwen van een woning en garage, d.d. 6 maart

Mussel

* Zandtangerweg 80, het uitbreiden van een woning, d.d. 6 maart

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie. De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van team Ruimte zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben het bestemmingsplan, volgens artikel 11 van de Wet op de ruimtelijke ordening, van het bestemmingsplan Onstwedde, Alteveer en Mussel te wijzigen voor wat betreft:
* percelen gelegen aan de Boslaan (o.a. te vervanging van woningen aan Boslaan, de Olde Hof, Dillelaan, Goordelaan en Boelslaan) in Onstwedde

* percelen gelegen aan Beukenstraat, Meidoornlaan en Beukenstraat in Alteveer

* percelen gelegen Molenstraat in Mussel

* de heer W. Kruit voor het bouwen van een restaurant aan de Tinnegieter 35 in Stadskanaal.

De wijziging voorziet in de aanpassing van bouwblokken teneinde de vervangende nieuwbouw van woningen door Lefier mogelijk te maken.

Het ontwerp besluit ligt met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 19 maart gedurende vier weken ter inzage bij het team Ruimte, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Belanghebbenden kunnen tegen deze wijziging schriftelijk een zienswijze indienen. De termijn voor het indienen van een zienswijze is van donderdag 19 maart tot en met woensdag 8 april 2009 en dient te zijn gericht aan burgemeester en wethouders.

Meer informatie: de heer G. Metselaar, T (0599) 631 642.

Wijziging bestemmingsplan `Stadskanaal Noord'

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend, gelet op het bepaalde in artikel 11 van de Wet op de ruimtelijke ordening, dat zij toepassing willen geven aan de wijzigingsbevoegdheid van het bestemmingsplan `Stadskanaal Noord' voor het wijzigen van de bestemming `Bedrijfsdoeleinden' naar `Woondoeleinden 1 en Tuin' voor het perceel aan de Semsstraat 20. Dit betreft het perceel kadastraal bekend gemeente Wildervank, sectie E, nummer 4665.

De ontwerpwijziging ligt met ingang van 19 maart 2009 gedurende zes weken ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Gedurende de periode van ter inzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerpbesluit indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Dit kan ook per e-mail: gemeente@stadskanaal.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimte, T (0599) 631 436.

Wet geluidshinder Ontwerpbesluit hogere waarden ingevolge de wet Geluidhinder

In het bestemmingsplan `Stadskanaal Noord' wordt de mogelijkheid tot bouw van één woning aan de Semsstraat 20 voorzien. Dit valt binnen de 48 dB geluidscontour voor wegverkeerslawaai. Burgemeester en wethouders zijn voornemens voor dit perceel hogere waarden voor wegverkeerslawaai vast te stellen zoals aangegeven in de aanvraag hogere waarden en de daarbij behorende geluidsberekening.

Dit ontwerpbesluit ligt met ingang van 19 maart 2009 gedurende zes weken ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Gedurende de periode van ter inzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerpbesluit indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Dit kan ook per e-mail: gemeente@stadskanaal.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het team Ruimte, T (0599) 631 436.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage, meldingen met maatwerkvoorschrift op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:

* SDW Profiel bv, Ambachtsstraat 11 in Stadskanaal, inzake het veranderen van een inrichting op de locatie plaatselijk bekend Ambachtsstraat 11 in Stadskanaal. In het kader van de geluidsnormen is een maatwerkvoorschrift gesteld.

Er is een maatwerkvoorschrift gesteld tot beperking van de geluidsbelasting door bovengenoemd bedrijf. Dit maatwerkvoorschrift ligt bij de melding ter inzage. Tegen het maatwerkvoorschrift is gedurende zes weken bezwaar mogelijk bij het gemeentebestuur.

Wet geluidshinder

De Wet geluidhinder geeft burgemeester en wethouders de mogelijkheid om hogere waarden voor geluid vast te stellen. Hogere waarden zijn vaak nodig bij ruimtelijke ontwikkelingen (bestemmingsplannen) die dicht bij wegen, spoorwegen of een industrieterrein liggen waar een geluidzone omheen ligt. In dergelijke gevallen kan niet altijd voldaan worden aan de voorkeurgrenswaarde die de Wet geluidhinder stelt.

Ontwerpbesluit hogere waarden

In het bestemmingsplan `Onstwedde Alteveer Mussel' wordt voorzien in de mogelijkheid tot de bouw van een woning aan de Molenstraat (hoek Musselweg). Deze woning is geprojecteerd binnen de 48 dB geluidscontour voor wegverkeerslawaai.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn voor dit perceel een hogere waarde als gevolg van wegverkeerslawaai vast te stellen, zoals aangegeven in het toetsingsformulier hogere waarden en het daarbij behorende geluidsberekening.

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde ligt, conform art. 3:11 Algemene wet bestuursrecht, ter inzage voor een periode van zes weken, van 18 maart tot en met 30 april 2009, in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Gedurende de termijn van ter inzagelegging kunnen belanghebbenden, bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen over het ontwerpbesluit indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal of per e-mail, E gemeente@stadskanaal.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer J. Post van het team Ruimte, T (0599) 631 436.

Bekendmaking Besluit hogere waarden

In het bestemmingsplan `Landelijk gebied 2008' wordt voorzien in de mogelijkheid tot de bouw van twee woningen aan de Zandtangerweg ter hoogte van Kopstukken. Deze woningen zijn geprojecteerd binnen de 48 dB geluidscontour voor wegverkeerslawaai.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 10 maart besloten hebben voor deze percelen een hogere waarde als gevolg van wegverkeerslawaai vast te stellen zoals aangegeven in het toetsingsformulier hogere waarden en het daarbij behorende geluidsberekening.

Tegen het besluit hogere waarden voor geluid kan nog geen beroep worden ingesteld. De rechtsbescherming loopt, conform art. 3:11 Algemene wet bestuursrecht en art. 145 Wet geluidhinder, parallel met de bestemmingsplanprocedure. Het moment waarop de beroepstermijn tegen het besluit hogere waarden voor geluid aanvangt, wordt nog nader bekendgemaakt. Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met de heer J. Post van het team ruimte, T (0599) 631 436.

Kapvergunningen

Op 17 maart 2009 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Elzenhage 15, 2 bomen

* Vinkenhof 11, 1 boom

* Burg. Reijndersstraat (Drouwenerhof), 6 bomen

Musselkanaal

* 2e Oomsberg 1, 1 boom

* Badstraat 36, 1 boom

Onstwedde

* Thedinglaan 23, 9 bomen

* Lijnackerslaan, 1 boom

* Boslaan, 1 boom

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 18 maart 2009