'Chronisch ziek en werk' Uniek project vier patiëntenorganisaties

18/03/2009 09:00

Reumapatiëntenbond

Op 18 maart 2009 start de Reumapatiëntenbond samen met de Epilepsie Vereniging Nederland , de Multiple Sclerose Vereniging Nederland en de Nationale Vereniging voor Fibromyalgie-Patiënten 'Eendrachtig Sterk' en drie re-integratiebureaus een traject voor reïntegratie en behoud van werk voor mensen met reuma, waaronder fibromyalgie, epilepsie of MS.

"Voor mensen met een chronische aandoening is het niet gemakkelijk om werk te vinden" aldus Marga Schrieks, manager Belangenbehartiging. "Maar ook als mensen een baan hebben, gebeurt het dat zij hun werkzaamheden niet meer kunnen verrichten. Het project 'Chronisch ziek en werk' wil mensen begeleiden bij het vinden van werk, maar ook uitval voorkomen. Doel van het project is: verbetering van de participatie van chronisch zieken op de arbeidsmarkt."

Initiatiefnemer van het project (CC)hronisch ziek en werk' is de Reumapatiëntenbond die al jaren ervaring heeft met reïntegratie van mensen met reuma.

Uniek project

Het project 'Chronisch ziek en werk' is uniek in Nederland omdat


-Vier patiëntenorganisaties en drie re-integratiebureaus gezamenlijk een dergelijk traject aanbieden;


-Ervaringsdeskundigen worden ingezet naast de loopbaanbegeleider / re-integratiecoach van de deelnemende re-integratiebureaus. Deze ervaringsdeskundigen weten als geen ander hoe het is om met een bepaalde aandoening te leven;


-Gekozen is voor re-integratiebureaus die ervaring hebben in de begeleiding van mensen met een chronische ziekte en die kennis hebben van de (regionale) arbeidsmarkt. De bureaus zijn Sallcon, Beekmans & van de Ven en USG-Restart.

Aanmelden

Mensen met reumatische aandoeningen, waaronder fibromyalgie, met epilepsie of MS die interesse hebben in dit begeleidingstraject, kunnen informatie inwinnen en zich aanmelden bij de Reumalijn T 0900 . 20 30 300 keuzetoets 3 (ma t/m vrij 10-14 uur).





http://www.reumabond.nl