Socialistische Partij

Grote SP OV-enquête in Noord-Holland

18-03-2009 * Op vrijdag 20 maart organiseert de SP-Statenfractie, in samenwerking met de SP-afdelingen Den Helder, Schagen, Alkmaar, Hoorn en Amsterdam een grotere OV-klachten-actie, gecombineerd met de strijd van ROOD voor een OV-kaart voor het middelbare onderwijs.

De afdelingen gaan de hele dag de actie voeren. De Statenfractie en 2e Kamerlid Emiel Roemer komen de afdelingen ondersteunen. In Den Helder gaat de actiekaravaan om half tien van start bij het station en de bushalte. De 'karavaan' komt Den Helder een uur lang ondersteunen waarna ze dan met de trein verder zullen gaan reizen. De actie karavaan stopt vervolgens in Schagen, Alkmaar, Hoorn en Amsterdam. De actie bestaat uit het houden van enquêtes onder de reizigers om zoveel mogelijk klachten te verzamelen over de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer. De enquête is met postcode en leeftijd anoniem en bevat ondermeer vragen over de afstand van de woning tot de bushalte, de inrichting van de halte en over problemen bij de aansluiting van verschillende buslijnen op elkaar en op het treinverkeer.

Het programma is als volgt:

09.30 - 10.30 uur Den Helder bij het bus+treinstation 11.00 - 12.00 uur Schagen bij het bus + treinstation 12.30 - 14.00 uur Alkmaar bij het bus en treinstation 14.30 - 15.50 uur Hoorn bij het bus en treinstation