Ingezonden persbericht


Persbericht - 18 maart 2009

Week van de Nostalgie op Radio 5 Nostalgia

Radiostation richt samen met luisteraars internetmuseum in

De dagprogrammering van Radio 5 heeft vanaf 23 maart een nieuwe naam: Radio 5 Nostalgia. Het publieke radiostation viert dit met de Week van de Nostalgie; een week lang herinneringen ophalen, bijzondere verhalen van luisteraars en muziek van vroeger. Rode draad tijdens de Week van de Nostalgie is het internetmuseum Nostalgia, waarvoor luisteraars voorwerpen met bijpassende herinnering kunnen aandragen.

Het is de eerste keer dat deze week op Radio 5 Nostalgia te horen is. Hoogtepunten op vrijdag 27 maart zijn de Nostalgie Top 55 en de uitzending van het Radio 5 Nostalgia concert dat de Amerikaanse tribute to the Rat Pack cast gaf op 22 maart in Koninklijk Theater Carré. De Week van de Nostalgie is te beluisteren op Radio 5 Nostalgia van maandag 23 maart 06.00 uur tot vrijdag 27 maart 19.00 uur.

Museum Nostalgia

Het radiostation begint op maandag 23 maart speciaal voor de Week van de Nostalgie het virtuele Museum Nostalgia. Luisteraars helpen vanaf 23 maart met de inrichting van het museum. Zij dragen voorwerpen aan die voor hen van nostalgische waarde zijn. Aan de hand van de museumstukken gaan de presentatoren van Radio 5 Nostalgia terug in de tijd. Ieder uur belichten zij een bijzonder voorwerp uit het museum en vertellen luisteraars het verhaal er achter. Op 27 maart, de laatste dag van de Week van de Nostalgie, opent het museum officieel haar deuren op de Radio 5 website in het programma 'Familie Nederland' vanaf 18.00 uur op Radio 5.

The Rat Pack

Voorafgaand aan de Week van de Nostalgie, in het weekend van 21 en 22 maart, organiseert Radio 5 in Koninklijk Theater Carré The Rat Pack Live from Las Vegas. Een hommage aan de originele Rat Pack artiesten van weleer: Frank Sinatra, Sammy Davis jr. en Dean Martin. Een Americaanse cast brengt de legendarische formatie weer tot leven in twee wervelende Las Vegasshows samen met het Metropole Orkest. Radio 5 Nostalgia wil hiermee zijn luisteraars weer laten genieten van deze heerlijke nostalgische muziek . Radio 5 coryfee Henk Mouwe presenteert de avond. Radio 5 zendt de show uit tijdens de Week van de Nostalgie op vrijdag 27 maart tussen 12.00 en 13.50 uur. De kaartverkoop voor het evenement is reeds begonnen.

Citroentje met Suiker

Vanaf 23 maart zendt de KRO elke doordeweekse middag om 13.50 uur het radiofeuilleton Citroentje met Suiker uit. Een dagelijks hoorspel gebaseerd op de televisieserie uit 1972/1973, de spin off van 't Schaep met de 5 Pooten, waarin de verwikkelingen worden gevolgd in het Amsterdamse café 'De Kip' van kroegbaas Mees, zijn vrouw Toos, schoonvader Akkie en zwager Manie. Het feuilleton ontleent de titel, de locatie en de hoofdpersonen aan de beroemde televisieserie, maar de verhaallijnen en dialogen zijn speciaal voor de radio geschreven. Elke aflevering duurt ongeveer zes minuten.

Nostalgie Top 55

Vrijdag 27 maart zendt Radio 5 Nostalgia de Nostalgie Top 55 uit van 14.00 tot 18.00 uur met de 55 mooiste nostalgische platen uit vervlogen tijden. De presentatie is in handen van Hijlco Span en Petra Blokhuis.

Familie Nederland

Na de Nostalgie Top 55 opent 'Familie Nederland' tussen 18.00 en 19.00 uur officieel het virtuele museum Nostalgia. De hele week konden luisteraars al museumstukken aandragen, nu is het museum klaar voor bezichtiging op www.radio5.nl.

Radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 50, 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar. Radio 5 Nostalgia zendt elke werkdag tussen 06.00 en 19.00 uur de programma's Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Familie Nederland (RVU) en Open Huis (EO) uit met bekende radiopersoonlijkheden zoals Jan Steeman, Henk Mouwe, Jeanne Kooijmans en Rocky Tuhuteru.

Radio 5 is te beluisteren via de kabel en via de ether op 747 AM (747 kHZ op de middengolf). In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.

Vanaf 23 maart is de muziek van Radio 5 Nostalgia 24 uur per dag te beluisteren via een online livestream op de website van Radio 5.

Voor meer informatie: www.radio5.nl