Ingezonden persbericht


Avaya en Telepage introduceren IP-oplossing voor domotica, zusteroproep, telemedicine en zorgregistratie

Bestaande oplossing SeCom BWW voorzien van IP-mogelijkheden en extra functionaliteit

Nieuwegein, 18 maart 2009 - Avaya en distributeur Telepage introduceren gezamenlijk de SeCom IP BWW. Deze nieuwe versie van de bestaande zorgoplossing SeCom BWW is geschikt gemaakt voor IP-communicatie en biedt extra functionaliteit. SeCom IP BWW is eenvoudig aan te sluiten op de internetverbinding, waarna zorgverlener en patiënt via het datanetwerk kunnen communiceren. De oplossing biedt uitgebreide mogelijkheden voor telemedicine, domotica, zusteroproep en zorgregistratie en vergroot de veiligheid van bewoners en cliënten van zorginstellingen en efficiëntie van zorgprocessen. Bovendien resulteert de communicatie via IP in lagere kosten.

Avaya SeCom IP BWW past naadloos in het bestaande aanbod van zorgoplossingen van Avaya en Telepage. Doordat de oplossing IP-communicatie ondersteunt, is niet langer een analoge telefoonlijn nodig om een communicatieverbinding tussen zorginstelling en cliënt op te zetten. SeCom IP BWW is eenvoudig in te zetten op iedere locatie die is verbonden met het datanetwerk van een zorginstelling. De oplossing is geschikt voor kleine en grote instellingen voor intra- en extramurale zorg.

SeCom IP BWW ondersteunt ook uiteenlopende domotica-toepassingen. Zo is het mogelijk om de oplossing zo in te stellen dat deze het licht op de gang aanstuurt als een bewoner bijvoorbeeld 's nachts naar het toilet moet. Als de oplossing na een bepaalde tijd geen signaal heeft opgevangen dat de bewoner terug in bed is, ontvangt een verpleegkundige automatisch een bericht. Uiteraard ondersteunt de oplossing ook alle conventionele mogelijkheden voor zusteroproep.

SeCom IP BWW biedt ook mogelijkheden voor zorgregistratie. Door middel van een eenvoudige handeling worden duur en aard van de zorgwerkzaamheden centraal geregistreerd. Doordat de oplossing gegevens via het netwerk direct centraal opslaat, raken er geen gegevens verloren en zijn er geen extra kosten voor datacommunicatie.

"Binnen de zorgsector is steeds meer behoefte aan schaalbare en eenvoudig in te zetten zorgapparatuur voor domotica, zusteroproep en zorgregistratie", zegt Chris de Jongh, Managing Director van Avaya. "Met SeCom IP BWW komen Avaya en Telepage tegemoet aan deze vraag. De oplossing is ook geschikt voor toekomstige functionaliteit. Zo is het mogelijk om via het IP-netwerk spreekuren met artsen op te zetten via videocommunicatie. Dit zorgt voor een sterk toegenomen zorgefficiëntie. Dankzij zijn gebruiksgemak en schaalbaarheid is SeCom IP BWW geschikt voor zowel kleine als grote zorginstellingen."

Avaya en Telepage demonstreren SeCom IP BWW en andere zorgoplossingen tijdens Zorg & ICT 2009 (18-20 maart 2009). De bedrijven zijn te vinden op stand A096.

####

Over Avaya

Avaya is wereldwijd marktleider in zakelijke communicatiesystemen. Het bedrijf levert Unified Communications, contactcenteroplossingen en gerelateerde diensten direct en via zijn partnerkanaal aan vooraanstaande organisaties over de gehele wereld. Bedrijven van elke omvang vertrouwen op Avaya voor state-of-the-art communicatie die de efficiëntie, samenwerking, klantenservice en concurrentiekracht verbetert.