Ingezonden persbericht


Voor onmiddellijke publicatie

Johnson Controls introduceert ISAC:
Een efficiënt beheerssysteem voor industriële koelinstallaties

BRUSSEL, 18 maart 2009 - Johnson Controls, Inc. (NYSE: JCI), wereldwijd leider in het ontwikkelen van oplossingen voor een efficiënt beheer van gebouwen, introduceert het intelligente beheerssysteem ISAC voor het beheren en controleren van zowel kleine als grote industriële koelinstallaties. ISAC (Integrated Standard Automation Concept) optimaliseert het energiegebruik, vermindert de werkingskosten, voorziet een voortijdig waarschuwingssysteem en vereenvoudigt het onderhoud.

ISAC bestaat uit standaard toepassingsmodules die de op PLC-gebaseerde hardware aansturen. Het beheerssysteem is opgebouwd uit vooraf gevalideerde softwaremodules die de capaciteit en mogelijkheden van een uitgebreide waaier aan bestaande en nieuwe uitrusting verbeteren, ongeacht de leverancier. Het systeem groeit mee met de behoeften van de productie-eenheid: het is inzetbaar voor zowel een eenvoudige controle van de compressoren als het volledige beheer van de fabriek, inclusief het management van het energieverbruik.

Een geïntegreerde opvolging en controle laten toe dat de operatoren elk aspect van het koelproces optimaliseren, waardoor zij op een efficiënte manier medewerkers kunnen inzetten en de beheerskosten en het energieverbruik kunnen optimaliseren. Op die manier verhoogt ook de efficiëntie en de veiligheid. De operatoren blijven via webgebaseerde technologie en alarmfuncties voortdurend op de hoogte van het reilen en zeilen in de productie-eenheid, zelfs als zij thuis zijn. De afstandsgestuurde controle biedt verder een snelle en kostenbesparende ondersteuning.

ISAC kenmerkt zich door volgende eigenschappen:

* Eenvoudige bediening en duidelijk overzicht via een helder 6'' of VGA 10'' aanraakscherm in kleur.
* ISAC Remote met SMS- of e-mailoptie biedt een vroegtijdig waarschuwingssysteem en voorkomt productieverlies, zelfs wanneer niemand aanwezig is. De module WEB Option verzekert de controle van op elke plaats in de koelinstallatie, zelfs van op afstand.
* ISAC Energy biedt de mogelijkheid om door een optimalisatie van de condensor nog meer energie te besparen en onverwachte energiepieken te voorkomen. Een vermogensmeter verstrekt waardevolle informatie over het energieverbruik van de volledige koelinstallatie en waarschuwt in realtime voor onverwachte energiepieken. De module ISAC 10" Trend en het activiteitenlogboek garanderen een hogere betrouwbaarheid en verminderen de risico's. De ISAC 10" Trend volgt de parameters op de meest kritieke punten in het koelproces op. Het resultaat van die opvolging kan lokaal worden bekeken via het ISAC 10"-aanraakscherm. Het is ook mogelijk het rapport, dat dagelijks naar de kwaliteitsmanager wordt gestuurd, op te slaan.

*************
Over Johnson Controls
Johnson Controls (NYSE: JCI) is de wereldleider die vindingrijkheid op plaatsen brengt waar mensen leven, werken en reizen. Door de integratie van technologieën, producten en diensten, ontwikkelen we slimme omgevingen die de relatie tussen mensen en hun omgevingen opnieuw definiëren. Ons team bestaande uit 140.000 werknemers creëert een prettiger, veiliger en meer duurzame wereld via onze producten en diensten voor meer dan 200 miljoen voertuigen, 12 miljoen huishoudens en één miljoen commerciële gebouwen. Ons commitment voor duurzaamheid resulteert in onze inzet voor het milieu, voor een goede bedrijfsvoering op onze werklocaties en gemeenschappen en ten aanzien van de producten en diensten die we aan onze klanten leveren. Voor aanvullende informatie, bezoekt u: http://www.johnsoncontrols.com/

Contacteer