Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 18 maart 2009

[pic]


Persbericht


Toeslag voor inwoners De Wolden
met minimum inkomen


Inwoners van gemeente De Wolden die de afgelopen drie jaar een minimum inkomen hadden, kunnen een toeslag krijgen. Dit heeft de gemeenteraad afgelopen donderdag 12 maart besloten met de vaststelling van de nieuwe verordening langdurigheidstoeslag. De verordening treedt met terugwerkende kracht per 1 januari 2009 in werking.


Voorwaarden aanvraag toeslag

Inwoners met een uitkering, die de afgelopen drie jaar rondkomen van een inkomen van maximaal 105% van de huidige bijstandsnorm, kunnen de toeslag aanvragen. Dit geldt voor inwoners in de leeftijd van 21 tot 65 jaar. Indien de inwoner met een bijstandsuitkering uitstroomt naar een reguliere baan blijft het recht op de langdurigheidstoeslag nog maximaal drie jaar bestaan. Belangrijk hierbij is dat het inkomen niet hoger ligt dan 105% van de bijstandsnorm.

De toeslag wordt eens per twaalf maanden toegekend. Het bedrag ligt afhankelijk van de leefsituatie van de aanvrager tussen de E 341,- en E 486,-.

Gemeente stuurt aanvraagformulier toeslag toe

Inwoners met een bijstandsuitkering die vermoedelijk voor de toeslag in aanmerking komen, krijgen van de gemeente een verkort aanvraagformulier toegestuurd.


Vragen over de langdurigheidstoeslag
Voor meer informatie over de voorwaarden van de langdurigheidstoeslag en het aanvraagformulier kunnen inwoners terecht - tijdens het telefonisch spreekuur van 09.00 uur tot 10.00 uur - bij de afdeling Samenleving. Het telefoonnummer is (0528) 378 200.



                            ////////////////////////////////////////