Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - woensdag 18 maart 2009

Activiteitenkalender B en W Amersfoort

Woensdag 18 maart t/m zondag 29 maart 2009

Woensdag 18 maart
08.30 uur
Wethouder Boeve opent de 3e Creatieve Sessie. De Creatieve Sessie is het participatieproces rondom de visieontwikkeling voor Vathorst West en Noord. Deelnemers zijn o.a. bewoners, instellingen en organisaties. Aan het eind van de dag zal wethouder Boeve de Creatieve Sessie tevens afsluiten. Locatie: De Kamers, Wezeperberg 8 te Amersfoort.

09.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper plant een boom ter gelegenheid van de 750ste verjaardag van de stad tijdens de landelijke Boomfeestdag. Locatie: CNME, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

11.15 uur
Wethouder Hekman gaat in gesprek met leerlingen van het Trias college. Locatie: Trias College, Dierenriem 12 te Amersfoort.

12.45 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper luncht op uitnodiging van staatssecretaris Timmermans en burgemeester Schneiders van Haarlem met Maurice Hinchey, lid van het huis van afgevaardigden van de Verenigde Staten, en met Marty Markowitz, burgemeester van de wijk Brooklyn (New York City) ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van New York. De burgemeester zal hierbij het ANYtime-project (Amersfoort 750) nog eens bij de heer Markowitz onder de aandacht brengen. Locatie: de Gravenzaal in het gemeentehuis van Haarlem, Grote Markt 2 te Haarlem.

14.00 uur
Wethouder van Daalen is aanwezig bij de winterlezing/bijscholing stadsgidsen 't Gilde en verzorgt het openingswoord. Locatie: Gemeentehuis Amersfoort, de Raadszaal, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

15.00 uur
Wethouder Eerdmans woont de promotieactie buurtbudget voor de wijk Kruiskamp Koppel bij. Inwoners uit de Amersfoortse wijken kunnen tot 1 april 2009 ideeën aandragen om in aanmerking te komen voor geld voor hun buurt. Locatie: Boogschutterplein te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Luchtenveld tekent namens de gemeente Amersfoort het convenant mobiliteitsmanagement voor de ring Utrecht en de driehoek Amersfoort. Met het convenant spreken overheid en bedrijfsleven af de bereikbaarheid van de regio te willen verbeteren door ook in te zetten op mobiliteitsmanagement. Mobiliteitsmanagement is reizen op een ander moment, op een andere manier of niet reizen maar telewerken. Locatie: provinciehuis Utrecht, Pythagoraslaan 101 te Utrecht.

17.00 uur
Wethouder Hekman kookt - in het kader van 'Sofie aan tafel' - voor projectmedewerkers van 'Amersfoort Vernieuwt'. Hij ontvangt de gasten in het schoolgebouw De Baander. Locatie: Zangvogelweg 152 te Amersfoort.

Donderdag 19 maart
08.00 uur
Wethouder van Daalen maakt de winnaar bekend van de wedstrijd voor scholen om de mooist denkbare natuurspeelplaats voor hun eigen schoolplein te ontwerpen. Locatie: CNME, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

08.15 uur
Wethouder Eerdmans is in het kader van de Dag van de Leerplicht aanwezig bij een aantal activiteiten. Om 8.15 uur start zij met een 'te Laat actie'. Vervolgens ontvangt zij om 09.30 uur zes leerlingen van het ROC om met hen te spreken over het belang van onderwijs en de voorbereiding op de arbeidsmarkt. Tenslotte is de wethouder aanwezig bij een straatactie om met leerlingen en/of ouders van leerlingen in gesprek te gaan over het belang van het volgen van onderwijs. Locatie: diverse locaties in de stad.

13.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij een testles over de boerderij, voor kinderen uit het basisonderwijs. In deze lessen worden kinderen geïnformeerd over het leven op de boerderij. De lessen zijn een resultaat van de in 2008 gehouden conferentie 'Stad zoekt Boer'. Locatie: Boerderij van de familie Kuijer, A.P. Hilhorstweg 5 te Soest.

13.30 uur
Wethouder Hekman woont de VRJRSparty bij van het KEI (kenniscentrum stedelijke vernieuwing). Hierbij wordt er een bezoek gebracht aan de wijk Holtenbroek waar de eerste fase vernieuwingen zijn afgerond. Een fase waarbij een stevige ingreep heeft plaatsgevonden. Tijdens de KEI-on-the-road Holtenbroek wordt de wijk bezocht en kritisch tegen het licht gehouden. Locatie: de wijk Holtenbroek te Zwolle.

17.00 uur
Wethouder Boeve spreekt tijdens de Vastgoedborrel over onder meer de Monitor Bedrijven- en Kantorenmarkt. Wethouder Kruyt is hierbij aanwezig. Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Kruyt woont de lezing 'Zonen en Dochters' door Gerard de Kleijn bij. De lezing is onderdeel van de serie 'Het Wonder van Amersfoort'. Locatie: Gebouw Kunst aan de Eem (KadE), Smallepad 3 te Amersfoort.

Vrijdag 20 maart
10.00 uur
Het college en gemeenteraadsleden tonen hun waardering aan vrijwilligers tijdens de landelijke 'Make a Difference Day'. Samen met de vrijwilligers van het jubileumjaar Amersfoort 750 maken zij chocolade lolly's en delen die uit in de binnenstad. Locatie: restaurant Leff op De Hof te Amersfoort.

19.00 uur
Wethouder Kruyt is aanwezig bij het diner dat aangeboden wordt aan de vrijwilligers in Hoogland. Locatie: Wijkcentrum De Neng, Engweg 7 te Hoogland.

Zaterdag 21 maart
09.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het filmfestival NOVA Midden Nederland, georganiseerd door de Amateur Video Vereniging 'De Eemfilmers'. Tijdens dit festival zullen door een landelijke jury genomineerde films worden vertoond van leden van 15 verenigingen uit midden Nederland. Locatie: Het Stromenland, Hooglandseweg te Amersfoort.

10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper reikt de eerste Sofie-knuffel uit bij het geboorteloket. Locatie: Meander Medisch Centrum, locatie Elisabeth, Ringweg Randenbroek 110 te Amersfoort.

11.00 uur
Wethouder van Daalen bezoekt een speeltuin in de Rivierenwijk in het kader van Make a Difference Day; de wethouder helpt mee samen met de vrijwilligers van de speeltuin. Locatie: Dollardstraat 119 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Kruyt en wethouder Luchtenveld wonen de onthulling bij van de houten sierduif op de Koppelpoort. Deze duif is door (oud)-bewoners van 't Sasje in het Soesterkwartier gemaakt. Locatie: De Koppelpoort, aan de zijde van de Eem.

15.50 uur
Wethouder Eerdmans zal in het kader van de Landelijke Opschoondag de vrijwilligers toespreken en de eerste zak met afval, die eerder op de dag door jongeren is verzameld uit de grachten van Amersfoort, overhandigd krijgen en in de vuilboot zetten. Locatie: de steiger van de Waterlijn in de Krommestraat te Amersfoort

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper ontvangt gasten en heet hen welkom voorafgaand aan de officiële opening van het feestjaar Amersfoort 750. Rosita Steenbeek presenteert het eerste exemplaar van haar boek 'Ander Licht' over de Amersfoortse schilder Matthias Withoos. De collegeleden zijn hierbij aanwezig. Vanaf 19.30 uur is het programma op het plein. Locatie: OLV-Kerkhof te Amersfoort.

Zondag 22 maart
15.15 uur
Burgemeester van Vliet opent de tentoonstelling 'Stad in Zicht', een tentoonstelling over de ziel van Amersfoort. Locatie: Onze Lieve Vrouwetoren te Amersfoort.

Maandag 23 maart
13.00 uur
Wethouder Boeve brengt een werkbezoek aan bureau Jeugdzorg en ontmoet directie en medewerkers. Locatie: Stadsring 179 te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans nemen deel aan het Stadsdebat 'Geef me de vijf!'. Het Stadsdebat wordt door het Platform voor Levensbeschouwingen en Religies ter gelegenheid van Amersfoort 750 aangeboden aan de inwoners van de stad. De burgemeester opent de avond met een toespraak.
Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Dinsdag 24 maart
16.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de sponsorborrel Lumineus Amersfoort 2009. Locatie: Belevingscentrum Wolter & Dros, Amsterdamseweg 51c te Amersfoort.

Woensdag 25 maart
11.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het project 'Rondom de Toren' door het boekje 'Amersfoort Pelgrimsstad' in ontvangst te nemen en oorkondes uit te reiken aan de deelnemers van de stadswandeling. Wethouder Boeve is hierbij aanwezig. Locatie: Celzusterenkamer, Armen de Poth, Pothstraat 16 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Hekman ondertekent samen met Koos Koolstra van de Alliantie de samenwerkingsovereenkomst Parkeweelde 2. Locatie: ANJA zoekt een nieuwe locatie!

13.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper onthult de tijdsbalk Amersfoort 750. Locatie: de hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

13.30 uur
Wethouder Luchtenveld neemt deel aan een opname voor het radioprogramma van De Golfbreker in het kader van Amersfoort 750. Het gaat om een documentaire reeks van 4 uitzendingen. Het onderwerp is: Wonen / Architectuur. Locatie: De studio van De Golfbreker, Nieuwstraat 10 te Amersfoort.

Donderdag 26 maart
16.00 uur
Wethouder Boeve opent Ondernemerscentum Stadsring. Ondernemerscentrum Stadsring biedt flexibele kantoorruimtes aan zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven. Locatie: Stadsring 181 te Amersfoort

16.00 uur
Wethouder Van Daalen opent samen met de directie van Sanquin Bloedbank het nieuwe pand van de bloedbank. Locatie: Amsterdamseweg 43 te Amersfoort.

18.00 uur
Wethouder Boeve is aanwezig bij de borrel van Groeilink Amersfoort. Groeilink brengt eigenaren/directeuren van snel groeiende ondernemingen met elkaar in contact. Het thema van deze bijeenkomst is 'Crisis: voorzorgsmaatregelen nemen en/of nieuwe kansen zoeken?'. Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Zaterdag 28 maart
'Sofie aan tafel'
De burgemeester en wethouders Kruyt en Eerdmans doen mee aan de activiteit 'Sofie aan Tafel'. Daarbij gaan ze eten met mensen met wie ze nader kennis maken.

Zondag 29 maart
14.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de feestelijke muziekuitvoering ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van de ANBO en het 5-jarig bestaan van het Toon Hermans Huis. Locatie: Theater De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,