Ingezonden persbericht


Persinformatie

Ruim 4.000 Nederlanders bedanken hun zorgverlener

De PGGM-actie Hart voor de Zorg heeft in ruim een maand meer dan vierduizend bedankjes aan zorgverleners opgeleverd. Halverwege de actie is dit al meer dan een verdubbeling van het aantal bedankjes dat vorig jaar in totaal werd ingestuurd. Met Hart voor de Zorg wil PGGM de waardering en erkenning voor het belangrijke werk in de zorgsector vergroten. PGGM organiseert de actie in aanloop naar de internationale Dag van de Verpleging op 12 mei.

In een brede mediacampagne roept PGGM Nederlanders op hun favoriete zorgverlener te bedanken. De actie Hart voor de Zorg heeft een eigen symbool: een wit hart. Sinds 5 februari kunnen (ex-)patiënten, (ex-)cliënten en hun familieleden hun favoriete zorgverlener bedanken via www.wit-hart.nl. Bedankjes kunnen nog worden ingestuurd tot 30 april 2009.

Positieve aandacht voor de mensen in zorg en welzijn Met deze actie vraagt PGGM aandacht voor de belangrijke rol van zorgverleners. Mensen in de sector zorg en welzijn werken met hart en ziel voor andere mensen. Hun ondersteuning maakt alle verschil.

Beste Zorgafdeling van 2009
PGGM bezorgt de ingezonden bedankjes bij de betreffende zorginstellingen. Daarnaast doen alle bedankjes - die voor 21 maart zijn ontvangen - automatisch mee voor de verkiezing Beste Zorgafdeling van 2009. Een onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen en nomineert drie afdelingen op inhoudelijke punten. De genomineerde afdelingen worden begin april bekendgemaakt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Internationale Dag van de Verpleging op 12 mei wordt de winnaar gehuldigd. De jury verkoos vorig jaar het Amsterdamse medisch kinderdagverblijf Zig Zag tot Beste Zorgafdeling van 2008.

Samenstelling jury
De jury bestaat uit Martin van Rijn, voorzitter raad van bestuur van PGGM, Nannie Wiegman, directeur van het Florence Nightingale Instituut en Heleen Somford, winnares van de Florence Nightingale medaille van het Rode Kruis in 1997. Martin van Rijn maakt namens de jury bekend wie de winnaar is geworden.

Over PGGM

PGGM is de inkomensverzorger voor alle mensen in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel EUR 67 miljard pensioenvermogen van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in zorg en welzijn.

Zeist, 18 maart 2009

()