Socialistische Partij

Vredesplatform Alkmaar hervat activiteiten

18-03-2009 * Het "Vredesplatform Alkmaar" is sinds januari j.l. weer aktief. De directe aanleiding was de brutale aanval van Israël op Gaza. We waren actief op straat met o.a. flyers, een 'Die-In' en een handtekeningenaktie. We willen onze aktiviteiten echter niet alleen op incidentele voorvallen richten, maar structureel de aandacht blijven vragen voor sociaal/politieke conflicten.

Op dit moment hebben we met name veelvuldig contact met het Palestina Komitee Nederland (PKN) ter ondersteuning van de (inter)nationale boycotaktie wat betreft Israëlische produkten. Hiervoor lijkt ook in Alkmaar genoeg draagvlak te zijn. We zullen dan ook binnenkort te zien zijn op verschillende plaatsen in de stad, om eigenaren van commerciële instellingen en winkelend publiek te informeren over het belang van deze boycot en over de produkten waar het om gaat.

Het Platform hecht vooral ook belang aan goede voorlichting en achtergrondinformatie. Een boycotaktie eist een goede voorbereiding van de deelnemers. We krijgen hierin alle medewerking van het PKN door middel van uitwisselen van ervaring en informatiemateriaal. We zullen deze 'scholing' doorgeven aan mensen die mee willen helpen voordat zij 'de straat opgaan'.

Een boycot vraagt een gemotiveerde en voortdurende inzet van veel mensen. Zie jij ook de urgentie om hieraan mee te werken, meld je dan aan bij vredesplatformalkmaar@live.nl. Natuurlijk staan we ook open voor andere initiatieven!