Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht, 18 maart 2009

Reisplanner Xtra: NS introduceert actuele
reisinformatie op je mobiel

Unieke reistool met persoonlijk en up to date reisadvies en reisbewaking Uitgebreide reizigersinformatie, inclusief transport voor en na de treinreis

NS heeft vandaag op Utrecht CS de bètaversie van Reisplanner Xtra gelanceerd. Deze mobiele internettoepassing verschaft treinreizigers individuele, actuele en gebruiksvriendelijke reisinformatie. Het bewaakt bovendien proactief de voortgang van de reis, geeft stations- en omgevingsinformatie, tips voor dagjes uit en onderhoudt via SMS desgewenst ook contact met vrienden of het thuisfront. Iedereen met een mobiele telefoon met internet kan vanaf vandaag van deze gratis tool gebruikmaken door deze eenvoudig te downloaden.

Slimme toepassingen
Reisplanner Xtra waarschuwt voor wijzigingen in de geplande treinreis en biedt op verzoek alternatieve reisroutes. Wie een tussenstop wil maken voor een recreatief uitstapje, krijgt via Reisplanner Xtra tips voor een uitje of wordt met een gedetailleerde routebeschrijving via iLocal naar de plaats van bestemming geleid. Wie besluit een trein later te nemen, kan via de SMS-service van Reisplanner Xtra vrienden of het thuisfront laten weten als er iets verandert aan de reis. En wie vaak de gewoonte heeft te laat vertrekken om vervolgens zijn trein nét van het perron te zien wegrijden, zit óók goed met Reisplanner Xtra. De tool geeft een seintje wanneer je op weg moet om tijdig op het station te zijn en toont je ook nog de kortste route.

Actueel en flexibel
Boukje Bügel, commercieel directeur van NS, spreekt over `een unieke reistool'. "Reisplanner Xtra is uniek in de markt door de integratie van reis- en omgevingsinformatie in één reisplanner. Hierdoor krijgen klanten een volledig uitgeschreven route vanaf het station naar de eindbestemming. Met deze innovatieve toepassing heb je altijd je persoonlijke reisleider in je binnenzak. Dat is niet alleen makkelijk, maar ook lonend, vanwege tijdwinst en reiscomfort".

Makkelijk te downloaden
Reisplanner Xtra is voor vrijwel iedereen met een mobiele telefoon met internettoepassing te downloaden door `NS' te SMS-en naar 5522 of via www.ns.nl/reisplannerxtra. Voor wie nog geen mobiel internet heeft, biedt NS in samenwerking met twee grote telecomaanbieders, Vodafone en Hi, aan om gedurende anderhalve maand gratis gebruik te maken van Reisplanner Xtra.

Bètaversie
NS wil de klant graag zo vroeg mogelijk betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe diensten door middel van co-creation. Klanten kunnen dus nu al gebruik maken van Reisplanner Xtra, hoewel het nog in de testfase zit. Als uit onderzoek blijkt dat onze klanten enthousiast zijn zal NS de Reisplanner Xtra verder ontwikkelen en er een officiële dienst van maken.

NS Reizigers B.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124362





Datum 18 maart 2009
Pagina 2/2

SMS Reisplanner
Op dit moment beschikt nog niet iedereen over mobiel internet op hun telefoon. De groei hiervan is echter zeer sterk. De verwachting is dat over drie jaar zo'n 80 procent van de Nederlanders met een post-paid abonnement, de beschikking heeft over mobiel internet. Het is dan ook belangrijk dat naast Reisplanner Xtra ook een dienst beschikbaar blijft die mensen zonder mobiel internet de juiste informatie geeft. Voor hen is SMS Reisplanner een goed alternatief. Met SMS Reisplanner kan de klant onderweg een reis plannen via SMS door `vertrekstation', `aankomststation', en `tijdstip' te SMS-en naar 7245. De klant ontvangt binnen enkele seconden het meest actuele reisadvies via SMS.

Beweeglijk Leven
Met de introductie van Reisplanner Xtra zet NS een belangrijke stap in haar ambitie om optimaal in te spelen op de behoefte van de klant. Treinreizigers willen bewegingsvrijheid om elkaar te ontmoeten, te werken en te recreëren op een zo comfortabel mogelijke manier. Dit wordt bevorderd als klanten hun reis altijd en overal kunnen bewaken. Reisplanner Xtra wordt door NS dan ook gezien als een belangrijke stap in het realiseren van haar toekomstvisie.



Ingezonden persbericht