Gemeente Bergen op Zoom


Persbericht

18 maart 2009 Nummer 11

Op pad met het college

De leden van het college van Burgemeester en Wethouders vertegenwoordigen de gemeente bij tal van gelegenheden. Verschillende instellingen en organisaties organiseren bijeenkomsten en activiteiten waarvoor leden van het college zijn uitgenodigd.
Hieronder is een overzicht te lezen waar de burgemeester en de wethouders de komende weken aanwezig zullen zijn. De agenda's van de vergaderingen van de verschillende commissievergaderingen en de maandelijkse raadsvergadering zijn terug te vinden op de website: www.bergenopzoom.nl (Raadsinformatie, Raad en/of raadscommissies).

Datum Tijd Wie ­ onderwerp ­ locatie - toelichting Wo. 18 maart 19.30 uur Commissie Stad & Ruimte; locatie Stadhuis Afvaardiging van het College

Wo. 18 maart Gedurende de ochtend Nationale Boomfeestdag. Wethouder Siebelink is aanwezig tijdens de Boomfeestdag, tijdens deze dag krijgen kinderen kennis, inzicht en respect voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving.

Do. 19 maart 19.30 uur Commissie Burger & Bestuur; locatie Stadhuis Afvaardiging van het College

Vr. 20 maart 18.00 uur Burgemeester Polman en Wethouder Linssen nemen deel aan de jaarlijkse culinaire onmoeting van de BZW (Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging). Deze ontmoeting vindt plaats in Restaurant de Moerstede te Bergen op Zoom.

Vr. 20 en Za. 21 Gehele dag Bergen op Schoondagen: Maak het verschil maart Het jaarlijks terugkerend evenement om zwerfvuil in de gemeente aan te pakken.Op zaterdag 21 maart ruimen de scouting en de bewondersorganisaties in hun omgeving het zwerfvuil op. De scholen spelen hierin ook een belangrijke rol. Wethouder Siebelink zal op diverse locaties aanwezig zijn.

Vr. 20 en Za. 21 Gehele dag Make A Difference Days, grootste vrijwilligersactie van maart Nederland. Het College zal zich hiervoor inzetten op diverse locaties.





Za. 21 maart 11.00 uur Wethouder Sander Siebelink geeft het startsein voor het stagebureau van Het Kwadrant aan de Oberonstraat 2 in Bergen op zoom

Za. 21 maart 20.00 uur Burgemeester Polman, Wethouder Siebelink en van Eekelen zijn aanwezig bij de Galavoorstelling van de BOV; Jekyll & Hyde. (Stadsschouwburg de Maagd)

Zo. 22 maart 14.30 uur Wethouder van Eekelen gaat naar het groots half vasten bal te Lepelstraat. Dit wordt georganiseerd door St. Karnaval Lepelstraat in samenwerking met Café Leonita. Tijdens deze middag wordt teruggeblikt op de karnaval 2009.

Ma. 23 maart 12.30-13.30 uur Wethouder Adriënne Veraart introduceert de website www.jonginbergenopzoom.nl in de theaterzaal van RSG 't Rijks.

Di. 24 maart 13.30 uur Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Via Vinci University in het stadhuis op de Grote Markt door educatiewethouder Sander Siebelink.

Do. 26 maart 13.30 uur Symposium van SDW; Goedschaligheid in de (gehandicapten)zorg, tevens het afscheid van de Voorzitter Raad van Bestuur Dhr. Ament. Burgemeester Polman, Wethouder van Eekelen en Veraart zullen hierbij aanwezig zijn te Oudenbosch.

Do. 26 maart 19.00 uur Raadsvergadering, Gehele College aanwezig.

Vr. 27 maart 12.00 uur Commissie ZWC (zorg, welzijn en cultuur) een brengt een werkbezoek aan Bergen op Zoom. Gedeputeerde B. van Haaften is hierbij ook aanwezig. Wethouder van Eekelen zal het ontvangst doen en gedurende het bezoek ook aanwezig zijn.

Za. 28 maart 14.00 uur JBC Petangeske bestaat 25 jaar in Bergen op Zoom. Hiervoor zal een feestelijke receptie plaatsvinden in de Beukenlaan 16A te Bergen op Zoom. Wethouder van Eekelen zal aanwezig zijn tijdens deze receptie.

Za. 28 maart 10.30 uur Wethouder van Eekelen zal de officiële opening verrichten van de nieuwe tennisbanen in Lepelstraat.

Za. 28 maart 11.30 uur Wethouder van Eekelen zal de opening verrichten van de tentoonstelling Fotogroep Nadir in de Bibliotheek te Halsteren.

Za. 28 maart 14.30 Wethouder van Eekelen opent de Bergse Schoolkampioenschappen, op uitnodiging van zwemvereniging De Krabben. Die zullen plaatsvinden in zwembad De Schelp.




Zo. 29 maart 14.30 uur De Althea pers en het Markiezenhof organiseren de presentatie van de "Gootjesbijbel" in het Markiezenhof. Theo Gootjes heeft de bijbel overgeschreven en heeft deze op geheel eigen wijze geïllustreerd. Wethouder Veraart is hierbij aanwezig.

Zo. 29 maart 16.00 uur Wethouder van Eekelen opent de nieuwe tennisbanen van de Tennisvereniging HTV te Halsteren. Tijdens deze dag vindt ook het openingstoernooi plaats voor de jeugd.