Gemeente Oldebroek


Scholieren planten klimaatbosje in Wezep

Groep 7 en 8 van basisschool De Wereldweide uit Wezep, Milieu- en Natuurvereniging Groentje, en de gemeente Oldebroek hebben op 18 maart 2009 tijdens de Nationale Boomfeestdag, voor het Dorpshuis aan de Zuiderzeestraatweg 500 in Wezep een klimaatbosje van drie walnotenbomen geplant.

Het doel van het planten van een klimaatbosje is dat mensen gaan nadenken over hun bijdrage aan een beter klimaat.

Wethouder Klein heeft de activiteit geopend, waarna Anja Beijderwellen, van Milieu- en Natuurvereniging Groentje op beeldende wijze de aanwezige kinderen duidelijk maakte waarom het planten van bomen zo zinvol is. Daarna gingen de kinderen met groot enthousiasme aan de slag om de bomen te planten.

Een klimaatbosje bestaat uit tenminste drie walnotenbomen. Deze bomen nemen koolstofdioxide (CO2) op. Dat is hard nodig, want door CO2-uitstoot is er te veel van dit gas in de lucht. Daardoor warmt de aarde op en verandert het klimaat. Met dit klimaatbosje wordt bijgedragen aan een beter klimaat.

De keuze voor walnotenbomen is bewust gemaakt. Door samen met kinderen walnoten te gaan rapen, kan het verhaal achter de klimaatbosjes op een aansprekende manier aan de nieuwe generatie worden doorgegeven.

Later op de dag hebben Milieu- en Natuurvereniging Groentje en de gemeente Oldebroek nog een klimaatbosje geplant bij de Bovenheigraaf /Zoutlanddreef te Wezep. Op 25 maart 2009 wordt een klimaatbosje geplant op Landgoed IJsselvliedt, aan de IJsselvliedtlaan 1 te Wezep.

Wat doet u voor een beter klimaat?