Gemeente Haarlemmermeer

Sportweek

Doe mee aan de Nationale Sportweek


04 maart 2009

Van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 april wordt de vijfde Nationale Sportweek gehouden

Informatie voor de sportaanbieders

Heel Nederland staat die week in het teken van sport. In het kader van het nieuwe gemeentelijk sport- en volksgezondheidsbeleid vragen wij sportaanbieders met deze sportieve week mee te doen door uw deuren open te zetten of een sportactiviteit te organiseren, zoals een clinic, demonstratie, gratis proefles of toernooi en deze activiteit aan te melden. Uw activiteit of evenement komt op de agenda van de website van de Nationale Sport Week en op de gemeentesite te staan. Als u uw activiteit aanmeldt krijgt u automatisch een promotiepakket met o.a. een spandoek van de Nationale Sport Week. Op de website zijn ook nog andere promotiematerialen aan te vragen zoals een poster, een flyer en het logo.

Doel

Het draait er tijdens de Nationale Sport Week om om zoveel mogelijk mensen gratis kennis te laten maken met alle takken van sport: van fietsen tot zwemmen, van vechtsport tot balsport en alles daartussenin. Het belooft een sportieve week te worden, waarbij we kunnen laten zien dat sporten leuk en gezond is, maar dat het bovenal een week is van dóen en wel voor iedereen, jong en oud. Natuurlijk hopen wij dat de deelnemers zo enthousiast worden dat ze bij uw organisatie blijven sporten. We willen u vooral vragen na te denken over het organiseren van een activiteit voor mensen met een beperking of chronische aandoening.

Wat doet de gemeente?

De gemeente Haarlemmermeer doet ook mee met de Nationale Sport Week, o.a. door het organiseren van een sportieve activiteit voor haar medewerkers. Daarnaast maakt de gemeente een sportkrant waarin alle aangemelde activiteiten zijn opgenomen. Deze sportkrant wordt onder alle inwoners van de gemeente verspreid als bijlage van de gemeentekrant Informeer. Een sportstrippenkaart wordt toegevoegd waarmee inwoners drie keer gratis kunnen sporten. Met deze strippenkaart melden de sporters zich dus bij uw organisatie.

Activiteiten aanmelden

U kunt uw activiteit aanmelden op de landelijke website van de Nationale Sport Week en op de gemeentesite van Haarlemmermeer. Als u uw activiteit vóór 1 april 2009 aanmeldt op de gemeentesite dan wordt deze opgenomen in de sportkrant.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met het secretariaat van het cluster Beleid via telefoonnummer (023) 567 67 30.