VPRO

Lennart van der Meulen nieuwe algemeen directeur VPRO

De Raad van Toezicht van de VPRO heeft Lennart van der Meulen benoemd als nieuwe algemeen directeur van de VPRO. Hiermee is hij de opvolger van Peter Schrurs die per 1 maart jongstleden afscheid nam. Van der Meulen vormt per 1 juni 2009 met Marieke Schoenmakers de tweekoppige directie van de omroep.

Lennart van der Meulen (1959) is netmanager Nederland 2 bij de publieke omroep sinds mei 2006. Daarvoor was hij netcoördinator Nederland 3 vanaf december 2003. Hij is verantwoordelijk voor programmering van Nederland 2 en de coördinatie van het kunst en cultuurbeleid bij de publieke omroep, waaronder het film, drama en documentairebeleid.

Van der Meulen was onder meer commissaris bij het Commissariaat voor de Media, politiek adviseur van de staatssecretaris voor cultuur en landelijk campagneleider voor D66 begin jaren negentig. Hij vervulde bestuursfuncties bij verschillende culturele instellingen.

Van der Meulen: `Een mooiere plek dan bij de VPRO kan ik mij niet wensen nadat ik vijf jaar met plezier op een inspirerende plek heb kunnen werken in het hart van de publieke omroep. Als directeur kan ik zo'n beetje alle ervaring die ik in de media, cultuur en politiek heb meegekregen inzetten. Ik wil graag mijn aandacht verbreden van primair de programmering op één net naar de rol en invloed van de VPRO als omroep en vereniging met grote vormende en opiniërende kracht.'

`De VPRO moet blijven knokken voor een sterke plek in het bestel, met bijzondere programma's voor veel kijkers en luisteraars en draagt op die manier bij aan een publieke omroep die er toe doet. Het beste moet bij de VPRO vandaan komen. Dat lijkt me een mooi streven.'