Rolf Benz presenteert primeur op de beurs Woonidee NL


Rolf Benz neemt dit jaar voor de eerste keer deel aan Woonidee NL die van 18 t/m 22 maart in de Jaarbeurs te Utrecht zal worden gehouden

UTRECHT, 20090218 -- Samen met een enkele dealers geeft Rolf Benz tijdens de beurs Woonidee NL, van 18 t/m 22 maart 2009 in de Jaarbeurs te Utrecht, acte de présence. De deelnemende dealers zijn: Kok Wooncenter, Hoogland, Speksnijder Interieurarchitectuur, Bergambacht, Gasse Wonen, Mijdrecht, Rikken Wonen & Slapen, Dronten. Niet alleen de deelname is een primeur maar er zal ook voor Nederland een primeur worden getoond op de stand. Het betreft hier het bankenprogramma COSMO dat eerder dit jaar op de Internationale Meubelbeurs te Keulen (IMM) aan een internationaal vakpubliek werd voorgesteld en vanaf maart 2009 in Nederland te koop zal zijn.

De nieuwe Rolf Benz COSMO is een bank, die de constante verandering niet alleen meemaakt, maar versterkt, omdat hij zelf permanent in verandering is. Hij houdt rekening met de wens naar communicatie en verandering maar is even goed een plek voor rust en ontspanning.

Rolf Benz COSMO breekt met de traditionele visie: de bank wordt een onderdeel van de ruimte, een stuk `ruimte-architectuur", mede doordat er in moderne woningen steeds minder wanden zijn. De huidige grenzen van de `voor-' en `achterkant' verdwijnen steeds meer. Vrij in de ruimte geplaatst is de bank vanuit ieder oogpunt uitgesproken mooi van vorm en uitnodigend. Helder, modern georiënteerd, kubistisch design (ontwerp: Cuno Frommherz, Burgdorf/Zwitserland), royale en tegelijk compacte afmetingen, goed afgewogen harmonieuze proporties en een bijzonder geperfectioneerd naadbeeld vormen de basis van het verschijningsbeeld. De vele verschillende elementen (modules) hebben een smal ruggedeelte en een breed zijgedeelte. Ze kunnen los staan of aan twee zijden gekoppeld worden. Daardoor ontstaan bijzondere woonlandschappen met onderbrekingen en vlakken voor een normale zitplek, om te loungen en relaxen. Passende bijzettafels vullen eventueel ontstane ruimte op. Samen met bewuste onderbrekingen van de rugleuningen ontstaat een luchtig en functioneel geheel.

De lage elementen van Rolf Benz COSMO laten een perfectionistische bekleding toe: ondervering van pocketveren, zittingopbouw in sandwichwijze met schuimstoffen in verschillende hardheden en diktes, afgedekt met een gebolde deklaag uit wollige fleece voor optimaal zitcomfort van alle zijden. Er zijn twee zithoogten (41 en 43 cm) mogelijk en de rugkussens zijn verkrijgbaar met bies of decoratieve cacharel-vouw. Naar wens kunnen de (brede) zijdelen voorzien worden van een geïntegreerd plateau uit hout (noten, eikenfineer). De bijpassende tafel, in verschillende afmetingen (lengte 94, 126, 147 en 160, diepte 22 cm, hoogte 55 cm), is met onderstel uit stalen rechthoekige buizen, glanzend chroom of parelmat gelakt en met houten bladen uit notenboom of eikenfineer uitgevoerd. Een bijpassende salontafel, ook in een bijzondere vorm met tafelblad in helderglas/Parsol of MDF gelakt, met een sokkel in hout (notenboom of eiken fineer), vormt de ideale aanvulling van de consequente ruimte inrichting met COSMO.

Het heldere systeem en de architectonische vormen van Rolf Benz COSMO geven iedere ruimte structuur en rust als tegenpool van de luidruchtige buitenwereld. De bank past zich steeds weer aan levenssituaties, trends of veranderingen aan en geeft de bezitter zo ruimte en kracht, zich op iets nieuws, vooruitstrevends te richten.

Verkoopadviesprijzen (stof/leder) 2 delig vanaf ¤ 4.012,--/ ¤ 6.204,--.

Historie

Naast de interessante productiepresentie zal Rolf Benz een presentatie tonen over haar historie. Al meer dan vier decennia lang volgt Rolf Benz AG & Co.KG in Nagold (D) deze passie als een van 's werelds meest vooraanstaande fabrikanten van meubelen.

In 1964 begon gediplomeerd meubelstoffeerder Rolf Benz zijn eigen zaak. Zijn zakelijke inspiratie: het verlangen van de mensen naar meer functionaliteit in de woonkamer. Reeds het eerste schakelprogramma - Addiform - was een voltreffer:

Dit flexibele woonlandschap van Rolf Benz bestond uit variabele, losse elementen, die ook om een hoek en het toentertijd steeds populairder wordende tv-toestel konden worden gegroepeerd. De woonkamer was niet langer de `deftige kamer' die alleen bij bijzondere gelegenheden werd gebruikt, maar werd de dagelijkse ontmoetings- en communicatieplek voor de hele familie.

Het succes van Addiform werd gecontinueerd. De meubelen van Rolf Benz raakten niet alleen de tijdgeest, maar waren deze vaak zelfs een doorslaggevende stap voor. Dankzij de samenwerking met gerenommeerde ontwerpers ontstonden al snel de drie hoekstenen waarop het succes van de onderneming ook vandaag nog is gebaseerd: creatief design, uitstekend comfort en hoge kwaliteit.

Het moederbedrijf in Nagold groeide in korte tijd uit van 35 medewerkers in 1964 tot enkele honderden.

Intussen groeide Rolf Benz AG & Co.KG uit tot marktleider in het topsegment van fabrikanten van meubelen in Duitsland.

Voor meer informatie en verkoopadressen: www.rolf-benz.com.





Ingezonden persbericht