Opnieuw lentefeest op Nieuwegeinse basisschool de Krullevaar


Nieuwegein, 20090318 -- Met een zeer divers aanbod workshops vierden de leerlingen van OBS De Krullevaar woensdag 18 maart 2009. hun jaarlijkse Lentefeest. Het Lentefeest op De Krullevaar is een traditie, dat altijd rondom deze periode wordt gevierd. Donderdagmiddag 19 maart wordt het feest voor de leerlingen en geĂŻnteresseerde ouders afgesloten met een Lentefeest-museum in de school. Meer informatie en foto's van het Lentefeest 2009 op OBS De Krullevaar zijn te vinden op www.krullevaar.nl.

De workshops, binnen en buiten de school, waren dit jaar vooral creatief en sportief. Op creatief gebied konden de leerlingen o.a. deelnemen aan workshops sieraden maken, bloemschikken, koken, figuurzagen, schilderen en karaoke. Op sportief gebied konden de kinderen o.a. kennismaken met taekwondo en deelnemen aan een voetbalworkshop. Een aantal kinderen uit de bovenbouw namen deel aan de workshop Krant. Hiermee gaven zij invulling aan de Lentekrant, een speciale uitgave van Krullevaar's reguliere nieuwsbrief.
Het Lentefeest werd woensdag gecompleteerd met de komst van een heuse ijscokar om de kinderen te trakteren op een verfrissend ijsje.

Het Lentefeest op OBS De Krullevaar is een begrip op school. Ouderraad en docenten stellen voor die dag een interessant en gevarieerd aanbod van workshops samen. Daags na het Lentefeest ontvangen alle Krullevaar-leerlingen de Lentekrant met impressies van het feest.

Informatie over De Krullevaar
De Openbare Basisschool De Krullevaar is gevestigd aan de Groenling 11-13 (wijk De Doorslag) in Nieuwegein. De school voert een zeer actief ICT-beleid en in dat kader werken de kinderen al van jongs af aan regelmatig met de computer. Daarnaast maken de kinderen vanaf groep 1 al kennis met de Engelse taal. De Krullevaar is mede oprichter van het regionale vvtoE netwerk Buzzy Bee. Binnen het scholencomplex van De Krullevaar is verder professionele buitenschoolse (voor-, tussen- en naschoolse) opvang aanwezig, waarmee nauwe contacten worden onderhouden.





Ingezonden persbericht