Ingezonden persbericht


Persbericht

HR-Zorgplatform NorthgateArinso geïmplementeerd bij Waterlandziekenhuis

Salarisverwerking Purmerends ziekenhuis gedeeltelijk uitbesteed

Nieuwegein, 18 maart 2009 - Het Waterlandziekenhuis heeft de salarisverwerking voor zijn 1180 medewerkers uitbesteed aan NorthgateArinso. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een door NorthgateArinso speciaal voor de zorg ontwikkeld HR-platform, dat een belangrijke risicobeperking met betrekking tot de uitvoer van HR-processen oplevert. Het in Purmerend gevestigde ziekenhuis is op 1 februari 2009 live gegaan.

Met de operationalisatie van NorthgateArinso's op de zorg toegespitste HR-Zorgplatform, is binnen het Waterlandziekenhuis de basis gelegd voor een verdere professionalisering van de HR-activiteiten. Het systeem is door NorthgateArinso en het Waterlandziekenhuis gezamenlijk geoptimaliseerd.

Het unieke zorgplatform van NorthgateArinso is gebaseerd op SAP, waardoor het flexibel is in te richten. Bovendien is het eenvoudig te operationaliseren, omdat het uitgaat van standaarden specifiek voor de zorg. Het systeem is volledig geïntegreerd met andere specifieke zorgoplossingen - zoals planningsoftware - die binnen het ziekenhuis van toepassing zijn.

Het zorgplatform stelt het Waterlandziekenhuis in de toekomst in staat de administratieve processen verder uit te besteden. Hiermee wordt dan ruimte gecreëerd om de HR-afdeling een meer strategische, waardetoevoegende rol te laten vervullen binnen de organisatie. Het eerste proces dat aan NorthgateArinso is uitbesteed, is het draaien van de payroll van het voltallige personeel van het Waterlandziekenhuis.

"Dankzij de integratie tussen de HR- en Payroll-processen in één omgeving, geeft het systeem ons beter en sneller inzicht in onze HR en salarisadministratie. Verder geeft het ons rapportages in de kosten en bezetting per afdeling", zegt Irene Roos, Teamleider PSA bij het Waterlandziekenhuis." Bovendien is onze kwetsbaarheid sterk verlaagd, nu we voor het draaien van de payroll niet meer afhankelijk zijn van een koppeling van systemen."

Care4ict, de interne IT-organisatie van het ziekenhuis, dat NorthgateArinso selecteerde vanwege het op SAP gebaseerde platform, ziet de uitbesteding van de salarisverwerking als een eerste stap in de verdere professionalisering van de HR-functie binnen het ziekenhuis. "NorthgateArinso biedt ons met dit SAP-systeem een platform voor de toekomst voor het Waterlandziekenhuis en andere ziekenhuizen. Het systeem is eenvoudig uit te breiden. Nu het systeem operationeel is, gaan we de volgende stap maken in andere toepassingsmogelijkheden", zegt Aad Storm, directeur bij Care4ict.

"We hebben gezamenlijk een uitdagend traject doorlopen met een mooi resultaat", zegt Alon van Wezel, Director Consultancy bij NorthgateArinso. "Nu het platform er ligt, kunnen we in de komende jaren verder bouwen aan de optimalisatie van de HR-dienstverlening binnen het ziekenhuis door waardetoevoegende HR-processen te implementeren. Daarnaast zingt het succes van ons zorgplatform al in de markt rond en verwachten we op zeer korte termijn ook andere ziekenhuizen op ons zorgplatform te brengen."

(427 woorden)