Ingezonden persbericht


Loyalis NV verkoopt re-integratiedochter Loyalis Mens & Werk BV aan Tinguely BV.

Heerlen en Houten 18 maart 2009,

Loyalis, dat met aanvullende verzekerings-, spaar- en beleggingsproducten opereert op de markt van overheid, onderwijs en energie- en nutsbedrijven, heeft per heden via een aandelenoverdracht haar re-integratiedochter Loyalis Mens & Werk verkocht aan Tinguely, dat met een negental dochterondernemingen in de markt van arbeid en gezondheid werkzaam is.

Tom Faut, plaatsvervangend directievoorzitter Loyalis over de verkoop: "Loyalis gaat zich binnen APG Groep steeds meer richten op verzekeren, sparen en beleggen. loopbaanbegeleiding past niet langer in die focusstrategie. We wilden het re-integratiebedrijf verkopen aan een partij die ook in de toekomst tenminste dezelfde kwaliteit van de huidige dienstverlening aan onze klanten kan voortzetten. Ik ben ervan overtuigd dat wij in Tinguely die partij gevonden hebben".

Marius Touwen, algemeen directeur Tinguely: "We hebben als organisatie een uitgebreide waaier aan kwalitatief hoogwaardige producten op het gebied van arbeid en gezondheid. Re-integratieactiviteiten ontbraken daar tot nu toe in. Met Loyalis Mens & Werk halen we op dat gebied een goed lopend bedrijf binnen dat zijn sporen in die markt de afgelopen jaren verdiend heeft. Klanten kunnen er zeker van zijn dat wij de huidige kwaliteit van dienstverlening tenminste zullen continueren".

Over Loyalis
Loyalis, onderdeel van APG Groep, is een aanvullende inkomensspecialist die met name opereert in het onderwijs en voor de overheid, politie, brandweer, defensie, energie- en nutsbedrijven. Loyalis levert met name oplossingen op het gebied van inkomenszekerheid (verzekeren, sparen en beleggen) in aanvulling op het ouderdoms-, arbeidsongeschiktheids-, nabestaanden- en vroegpensioen. Integrale oplossingen, maatwerk in advisering en in productontwikkeling, hoge service en een professionele uitvoering zijn kernkwaliteiten van de organisatie. Loyalis gaat niet voor de grote winsten, maar kiest voor de klant. Voor meer informatie over Loyalis: kijk op www.loyalis.nl

Over Tinguely
De Tinguely-groep is met haar negen dochterondernemingen, waaronder Maetis, Reaned, GIMD en Skils, een belangrijke speler in de markt van arbeid en gezondheid. De Tinguely- groep bundelt kennis om innovatieve oplossingen te bieden voor werkgevers en werknemers. De Tinguely Toolbox (www.ttbox.nl) is hier een voorbeeld van. De dochterondernemingen hebben ieder hun eigen aandachtsgebied binnen de bedrijfsgezondheid. Hierdoor hebben klanten op een gemakkelijke manier toegang tot meerdere facetten van dienstverlening om de bedrijfsgezondheid te vergroten.



Ingezonden persbericht