Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grootste Europese next-generation netwerk trotseert economische crisis Interoute voor vijfde kwartaal op rij EBITDA-positief

Schiphol-Rijk, 18 maart 2009 - Interoute, eigenaar en operator van het meest geavanceerde Europese netwerk voor spraak-, data- en internetverkeer, kondigt vandaag zijn vijfde opeenvolgende kwartaal met EBITDA-positieve groei aan. In 2008 bereikte Interoute een bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA) van ¤ 25 miljoen. Dit is een verbetering van ¤ 31 miljoeen ten op zichte van 2007. Hiermee komen de inkomsten over 2008 van Interoute uit op ¤¬ 247 miljoen, in 2007 was dit nog ¤ 188 miljoen, een iinkomstengroei van 32 procent. Interoute benut de wereldwijde vraag naar onbeperkte connectiviteit en is zo in de positie om verder te groeien in 2009.

Gareth Willams, CEO van Interoute: 'De grote vraag naar glasvezel heeft een sterke impuls gegeven aan onze inkomstengroei. Deze vraag naar glasvezelconnectiviteit en -diensten die geoptimaliseerd zijn door een next-generation netwerk komt van bedrijven die opkomende technologieën adopteren en hun wereldwijde diensten uitbreiden.'

Schaalbaarheid netwerk
Interoute bedient zowel de Europese grootzakelijke als wholesale markt met zijn next-generation businessmodel. Met dit model kan Interoute snel zijn diensten en klantenbestand uitbreiden op zijn eigen glasvezelnetwerk zonder extra kosten. De netwerk- en overige kosten groeiden in 2008 slechts met 9 procent.

Williams: 'De schaalbaarheid van ons netwerk is cruciaal voor bedrijven die een on demand Software as a Service (SAAS) oplossing of virtualisatietechnologie willen. Onze datacentra staan opgesteld binnen ons omvangrijke Europese netwerk en zijn dusdanig ontworpen dat wij altijd direct kunnen reageren op een toenemende of afnemende vraag naar datacentercapaciteit. Dit geldt ook voor ons next-generation netwerk. We hebben capaciteitsreserves om binnen enkele dagen 60Gbps-capaciteit uit te rollen naar nieuwe klanten.'

Next-generation producten en diensten
Het businessmodel van Interoute heeft zijn positie als een next-generation netwerkleverancier versterkt. Hierdoor kan het bedrijf focussen op de ontwikkeling van zijn innovatieve dienstenportfolio. De grootste in privé-eigendom zijnde IP-cloud in Europa, een IP-netwerk van Interoute waar bedrijven hun applicaties en data veilig kunnen opslaan en waarbij toegang tot IT-voorzieningen mogelijk zijn waar en wanneer men wil, is hier onder andere het resultaat van. De zakelijke VoIP-dienst, Interoute One, de verspreiding van content over het netwerk en de hosting diensten passen bij de wensen van hedendaagse ondernemingen, waaronder bedrijven uit de media-, muziek- en gamingindustrie.

Williams: 'Terwijl andere telecomoperators last hebben van de financiële druk door het upgraden van hun oude netwerken, hebben wij ons geconcentreerd op het verder uitrollen en versterken van ons netwerk. Dit geeft ons, mede door ons businessmodel en onze slanke managementstructuur, de mogelijkheid klanten de meest kostenefficiënte next-generation producten en diensten te leveren. Wij hebben onze plek in deze markt veroverd en voor onze verdere groei zullen wij een optimale service aan klanten blijven bieden, ondersteund door onze serviceportaal en de mogelijkheid om snel en efficiënt te leveren'.

Interoute heeft de grootste Europese reserve aan glasvezel en glasvezelbehuizing (ducts), waardoor het bedrijf in staat is de vraag vanuit opkomende markten te benutten. Zo zagen Oost- en Zuid-Europa een groei van 39,5 procent in de vraag naar breedbanddiensten gedurende de periode van september 2007 tot september 2008, waarbij Macedonië zelfs een groeispurt had van 177 procent*. Gezien de groei blijft Interoute communicatiebruggen bouwen en onderhouden binnen Europa, naar Noord-Amerika en het Midden-Oosten. De onderzeese glasvezelkabel die Malta met het landingsstation in Mazara del Vallo (Sicilië) en de rest van de wereld verbindt is hier een voorbeeld van.

Bron:
*Telegeography, september 2007-08, de totale breedband groei in Zuid- en Oost-Europa was 39,5 procent, waarbij sommige klanten groeispurts laten zien: Servië (138%), Macedonië (177%) en Albanië (120%).

Over Interoute
Het Europese netwerk van Interoute verbindt 93 steden in 24 landen en heeft 86.7000 vierkante meter collocatie ruimte in 59 datacentra. Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 57.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 17.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan 1 miljard euro vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl



Ingezonden persbericht